Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 21 novembre

La Presentació de la Benaurada Verge Maria

Maur, Albert, bisbes; Honori, Demetri, Esteve, Cels, Climent, màrtirs.

Refrany

El fill que s'assembla al pare, honra la mare.

Mercats

Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Ripoll, Salt, Sarrià de Ter, Sant Antoni de Calonge, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilablareix.

Cita del dia

Sóc dels que consideren la poesia com una fe en la vida . (José Hierro)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Biure

Dimecres, 21 novembre 2018

Balls

Borrassà

17.30. Centre cívic L'Ateneu. Berenar i ball amb l'actuació del duo Xarop de Nit.

Riudellots de la Selva

17.00. Baixos de la plaça de l'Ajuntament. Berenar i ball amb l'actuació de Xus Marcos.

Cap de setmana

Castelló d'Empúries

Sortida en trenet pels Aiguamolls de l'Empordà, per diumenge, a les 12.00. Més informació, al telèfon 696 14 27 13. Mostar més dates

Dies 17-21, 24-28/09, 1-5, 8-12, 15-19, 22-26, 29/10-2/11, 5-9, 12-16 i 19-23/11
Llançà

Carrerada a Sant Pere de Rodes, per dissabte, 24 de novembre. Sortida a les 09.00, de davant de l'Oficina de Turisme Vila. Informació i inscripcions: Oficina de Turisme Vila. Mostar més dates

Dies 19-23
Amer

Caminada solidària per la Marató de TV3, per diumenge, 25 de novembre. Recorregut: Amer - Ermita Santa Brígida - Ermita Santa Lena - Amer. Recorregut: 10 km. Sortida a les 9 h del camp de futbol. Cal prèvia inscripció al taulell del CAP d'Anglès, consultori d'Amer o pel correu: caminadamarato2017@gmail.com. Mostar més dates

Dies 19-23
Cassà de la Selva

Excursió al Museu del Suro de Palafrugell, per dissabte, 24 de novembre. Sortida a les 08.00 de l'aparcament Maxi Dia. Organitza el Casal de Jubilats. Mostar més dates

Dies 19-23

Conferències

Figueres

20.00. Òmnium Cultural. Conferència El ressò de Pierre de Ronsard en Carles Fages de Climent: d'Hélène a Maria Clara, a càrrec d'Anna M. Velaz.

Roses

19.30. Sala d'exposicions Ca l'Anita. Conferència Deconstruint la Roses medieval. El carrer Major i la destrucció de la vila en època moderna, a càrrec de Lluís Palahí de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic.

Girona

09.30. Girona Emprèn. Xerrada Què cal saber per iniciar un projecte empresarial.

10.00. Casa de Cultura. Xerrada Impacte psicològic en la persona que ha sofert una laringectomia i la seva família.

10.00. Servei municipal d'Ocupació. Xerrada Dispositiu d'inserció laboral.

19.00. CaixaForum Girona. Conferència Entre la pàgina i el fotograma, a càrrec de David Trueba, escriptor i director de cinema. Dins el cicle Universos literaris.

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Créixer o progressar? A la recerca de nous consensos, amb Santi Vila, doctor en Història Contemporània i polític. Dins el cicle Intel·ligència creativa.

Olot

17.30. Sala d'actes de DinàmiG. Conferència Quim Monzó: escriure contra el tòpic, a càrrec de Margarida Casacuberta i Rocarols, investigadora i professora de literatura contemporània a la UdG, doctora en Filologia i especialista en narrativa catalana del segle XX.

18.00. Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Xerrada TEA i hàbits d'autonomia. Acompanyament de les persones amb TEA per un creixement sa i adaptat a les seves necessitats, a càrrec de Àlex Escolà Serra, psicòleg infanto-juvenil especialitzat en atenció precoç i en Trastorns de l'Espectre Autista.

Diversos

Figueres

09.30. Biblioteca Fages de Climent. Club de lectura fàcil. Nivell inicial: Mosaic.

Roses

18.00. Ca l'Anita. Grup de suport a l'alletament matern i a la criança, a càrrec de l'Associació Marones. Mostar més dates

Dies 7 i 21
Girona

10.45 a 12.00. Pavelló de Fontajau. Jo em sento bé: Marxa nòrdica. Mostar més dates

Dies 21 i 28

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Club de lectura: Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona, de Sergio Colomino, a càrrec d'Elena Pons.

19.00. Museu del Cinema. Cinefòrum. Projecció de la pel·lícula Custodia compartida, de Xavier Legrand.  En acabar, col·loqui amb la intervenció de professionals del SIAD i de l'àmbit judicial i de l'advocacia. Dins els actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Efemèrides

1990. La Carta de París.

Durant la cimera convocada a París per la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa, els 34 països que la constituïen, llevat d’Albània, van signar, juntament amb els EUA i el Canadà, la Carta de París, document en què s’establien els fonaments ideològics, el programa d’acció i les institucions de l’organització dels països firmants. La Carta va ser una temptativa d’Occident per aprofitar la caiguda de l’URSS i convidar els fins aleshores països del bloc de l’Est a incorporar-se al marc ideològic del món lliure. La cimera de París es pot considerar la conferència de pau que va posar fi a la guerra freda.

1412.

El rei Ferran I de Catalunya-Aragó aconsegueix del papa Benet XIII la investidura com a rei de Sicília.

1855.

Suècia, Anglaterra, França i Turquia s’uneixen en una aliança contra Rússia.

1902.

Decret del rei Alfons XIII, que preveu l’amonestació i la suspensió dels mestres que ensenyin en català.

1920.

Paramilitars de l’exèrcit britànic disparen a l’estadi dublinès de Croke Park contra el públic i els jugadors durant un partit de futbol gaèlic, fet que causa la mort de catorze persones i desenes de ferits.

1995.

A Dayton (Estats Units), els presidents de Sèrbia, Bòsnia i Croàcia firmen la pau després de quatre anys de guerra.