Tota l'agenda

Santoral

Dijous 19 abril

Lleó IX, papa; Jordi, bisbe; Vicenç, Hermògenes, Caius, Dionís, màrtirs.

Refrany

Sutge per la xemeneia, pluja a terra.

Cita del dia

La cara del mal és sempre la cara de la necessitat total . (William Burroughs)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

No hi ha resultats a la zona de Corbera de la Ribera

Efemèrides

1775.

Tropes del regne de la Gran Bretanya i de les tretze colònies d’Amèrica del Nord es van enfrontar a Lexington, Concord, Lincoln, Arlington i Cambridge, localitats del comtat de Middlesex, a Massachusetts, en l’episodi armat que va constituir l’inici de la guerra d’Independència dels EUA. Els milicians nord-americans, coneguts com els minutemen, van aconseguir derrotar tres companyies de les forces reials. Prop de 1.700 homes van tornar a Boston en una retirada en què els britànics no van poder mantenir les seves línies d’actuació en secret ni moure’s amb prou velocitat, i van estar sotmesos a forts atacs. Amb tot, la majoria dels regulars britànics van arribar a Boston, on l’ocupació de diverses àrees al voltant d’aquesta ciutat va marcar el començament del setge de Boston. El filòsof i poeta nord-americà Ralph Waldo Emerson, quan va escriure l’Himne de Concord, va considerar els primers trets “trets que es van escoltar arreu del món”.

1587.

El navegant britànic Francis Drake, en una intrèpida acció naval, enfonsa bona part de la flota de guerra de la monarquia hispànica, ancorada al port de Cadis.

1949.

Els EUA destinen una partida de 5.430 milions de dòlars al seu programa d’ajut a Europa.

1956.

Boda del príncep Rainier de Mònaco amb l’actriu de cinema nord-americana Grace Kelly.

1971.

S’enlaira el coet espacial soviètic Saliut 1.

1986.

La Comissió de Cultura, Educació i Joventut del Parlament Europeu inclou l’idioma català entre les llengües oficials de les institucions europees.