Tota l'agenda

Santoral

Dijous 23 novembre

Climent I, papa i màrtir; Gregori, bisbe;  Columbà, monjo; Felicitat, Lucrècia, verges i màrtirs.

Refrany

No es fa bona olla amb aigua sola.

Cita del dia

Una mica de terror sempre és necessari . (Mao Zedong)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de La Garriga

Dijous, 23 novembre 2017

Balls

El Masnou

18.00. Pistes esportives de Pau Casals, espai social i veïnal Masnou Alt. Country, nivell inicial.

19.00. Pistes esportives de Pau Casals, espai social i veïnal Masnou Alt. Balls populars per a revetlles i festes, ball en línia.

Cap de setmana

Sant Vicenç de Montalt

sortida de MontalKids a Vidrà, es farà el dissabte 25 de novembre, a les 08.30, al pàrquing del c. Ginesta. Activitat adreçada a nens i nenes de 3 a 8 anys acompanyats. Desplaçament en cotxe, cal portar esmorzar i dinar. Coordinadora: Anna Cuadradas (630 31 67 92). Mostar més dates

Dies 23 i 24
Manresa

Caminada guiada La Sèquia i el poblat Ibèric del Cogulló. Diumenge, de 10.00 a 13.30, a infosèquia del Parc de l'Agulla. Més informació al telèfon 93 877 22 31. Mostar més dates

Dies 20-24

Circ

Mataró

20.00. Can Gassol. Centre de Creació d'Arts Escèniques. Circ / Fet a Mataró, assaig obert: Espera, amb la companyia EIA.

Col·loquis

Vilassar de Mar

19.00. Centre social Mn. Josep Maria Galbany. Tardor a mar, col·loquis entorn a la Mediterrània El dret d'asil, un dret amenaçat, a càrrec d'Anna Figueras.

Concerts

Mataró

21.00. Cafè de Mar. Oscar Torres.

Vic

22.00. Jazz Cava. Ainara Legardon.

Conferències

Tona

19.30. Escola de l'Era de Dalt. Xerrada: La necessitat dels hàbits i la tranquil·litat dels límits, a càrrec de David Cuadrado.

El Masnou

17.30. Can Malet, segona planta. Xerrada El joc de 0 a 6 anys, en commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Mataró

19.30. Sala d'actes Fundació Iluro. El compositor mataroní Joaquim Cassadó, a càrrec de Francesc Cortés, musicòleg i professor universitari, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Montgat

18.30. Sala Albéniz. Cicle de conferències de l'aula d'extensió universitària TIMO amb Nutrició, a càrrec d'Abel Marinéi Gont, catedràtic emèrit del Departament de Nutrició de la Facultat de Farmàcia de UB.

Sant Andreu de Llavaneres

17.30. Casal de Joves. Xerrada Jove, si vols treballar aquest Nadal, vine!, a càrrec d'Anna Masvidal, tècnica d'Ocupació i especialista en RRHH.

Vilassar de Mar

19.00. Casal Popular Atzari. Acte JERC, xerrada sobre protecció jurídica davant casos de violència masclista, a càrrec de Carla Vall, advocada d'Irídia.

Canet de Mar

18.30. Aula Magna CRTTT - Escola de Teixits. Les dones i la seguretat, a càrrec del Grup d'Atenció a les Víctimes de l'Àrea Bàsica Policial d'Arenys de Mar.

Manlleu

19.00. Biblioteca. Xerrada-taller del racó de pares i mares. A càrrec de Pep Molist.

Palafolls

20.00. Casal de la Dona. Xerrada Una pareja para toda la vida.

Sant Feliu Sasserra

16.00. Planta Superior Ateneu. Xerrada sobre els accidents domèstics a la llar.

Lloret de Mar

19.00. Biblioteca municipal. Conferència inaugural Cicle Cinema i Dona.

Piera

19.30. Aula Luís Gómez de l'EA Apiària. Xerrada: Com eduquem la llibertat?

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1946. El bombardeig de Hai Phong.

Les tropes franceses que ocupaven Indoxina van iniciar els enfrontaments amb els comunistes vietnamites després de requisar un jonc xinès que portava armes i municions a Hai Phong, al nord del Vietnam. En aquesta data tres vaixells de la flota francesa van bombardejar la ciutat i van matar més de 6.000 civils. Només feia un any i mig de la fi de la Segona Guerra Mundial i l’atac a Hai Phong va significar l’inici de la Segona Guerra d’Indoxina, que s’allargaria fins l’any 1954, amb la victòria del Viet-minh sobre les forces aerotransportades de la legió estrangera francesa als afores de Dien Bien Phu.

1453.

Cop d’estat municipal a Barcelona, en què el poder de la ciutat passa a dependre de la petita burgesia i del partit de la Busca.

1902.

Un decret ministerial prohibeix l’ús del català en l’ensenyament i en l’educació religiosa.

1905.

Un acudit del caricaturista Junceda aparegut al setmanari satíric català ‘El Cu-Cut!’ ofèn els militars i provoca el saqueig de les instal·lacions de la revista per part d’un grup d’oficials de l’exèrcit.

2006.

Mor a Londres, enverinat amb poloni 210, Aleksandr Litvinenco, exagent del KGB rus conegut per les seves crítiques a Vladímir Putin.