Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 20 febrer

Nemesi, màrtir; Lleó i Eleuteri, bisbes.

Refrany

Qui mal no fa, mal no pensa.

Mercats

Besalú, Caldes de Malavella, Campdevànol, Castelló d'Empúries, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Palamós, Pals i Verges.

Cita del dia

Abans de negar amb el cap, assegura't que en tens . (Truman Capote )

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

L'Escala

Dimarts, 20 febrer 2018

Diversos

20.00. Biblioteca. Club de lectura de teatre, amb l'obra Sol solet, d'Àngel Guimerà, a càrrec d'Anna Casas.

Dijous, 22 febrer 2018

Diversos

20.30. Biblioteca. Grup de lectura amb Un secret de l'Empordà, d'Imma Tubella, a càrrec de Margarita Vidal.

Prop de L'Escala

Dimarts, 20 febrer 2018

Cap de setmana

Pals

Sortida guiada L'arròs ecològic, per dissabte, 24 de febrer. Visita a l'estany. Sortida a les 10.00, des de l'aparcament de l'Oficina Turisme rotonda. Mostar més dates

Dies 19-23

Carnestoltes

Calonge

16.30. Cercavila de la comitiva del difunt Carnestoltes, des de l'Escola Pere Rosselló fins a la plaça Major, amb festa infantil.

18.00. Jardins del Castell. Enterrament de la sardina amb la tradicional foguera i sardinada popular.

Concerts

Girona

21.00. Sala Montsalvatge de l'Auditori. Concert participatiu Cantem el cinema, amb la intervenció dels cors Filharmonia, Preludi, Maragall, Gospel Girona i Gospel d'Aro i la coral del GEiEG, amb Daniel Mestre, i com a director preparador, i la pianista Maria Figa.

18.30. Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura. Concert familiar Monsieur Satie, l'home que tenia un piano dins del cap, a càrrec dels alumnes de conjunt de primer curs de grau professional de piano del Conservatori. Amb la participació d'Eduard Paredes, Elisenda Vidal i Tània Parra.

19.30. Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura. Concert Ensemble de clarinets, a càrrec dels alumnes de clarinet. Dins la Setmana Cultural del Conservatori de Música de Girona.

20.00. Centre cívic Pla de Palau. Música per a tothom del Magic Room, amb l'actuació de Jordi Dalmau + Luján Clark.

22.00. Sunset Jazz Club. Actuació de David Mauricio & Luis González Groove Trio.

Conferències

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Saviesa, coneixement, informació, a càrrec de Joan M. del Pozo, professor de Filosofia a la Universitat de Girona. Dins les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

18.00. Auditori gran de la biblioteca Carles Rahola. A la contra i en vanguàrdia, conversa entre Víctor Amela, periodista i novel·lista, i Rosa Gil, periodista i gestora cultural. Dins la Setmana dels Rahola.

19.30. Casa de Cultura. Conferència del cicle Tòtems de la novel·la històrica 2018, a càrrec de Martí Gironell.

Vilablareix

17.15. Can Gruart. Xerrada Envelliment actiu i saludable gaudint de la qualitat de vida, ,a càrrec de Maica Rubinat, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i Esport, coordinadora territorial del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat.

Diversos

Torroella de Montgrí

19.00. Biblioteca municipal Pere Blasi. Club de lectura Llegir el teatre, amb l'obra Sol solet, d'Àngel Guimerà.

Figueres

19.00. Biblioteca Fages de Climent. Club de lectura de poesia, amb Poemes de l'alquimista, de Josep Palau i Fabre.

Banyoles

19.00. Museu Darder. Club de lectura, amb el llibre El sentit d'un final, de Julian Barnes.

Girona

Jornada de salut i maduresa, al centre Ohana Salut Integrativa, per dissabte, 24 de febrer. De 10.00 a 13.00, al centre. Activitats, de ioga, xerrades, remeis populars. Més informació i reserves al 972 07 21 41 o al 640 92 93 26 o c/e info@ohanasalut.com. Mostar més dates

Dies 20-23

15.15. Centre cívic Santa Eugènia. Castellà per a nouvinguts. Dins el Banc del Temps.

18.00. Espai Marfà. Conversa en anglès. Dins el Banc del Temps.

Efemèrides

1947.

El nomenament de lord Mountbatten, cosí del rei Jordi VI d’Anglaterra i heroi de la Segona Guerra Mundial (al centre de la fotografia), com a darrer administrador colonial (virrei) de l’Índia va provocar una gran indignació al país, atès que la Gran Bretanya havia promès concedir-li la independència a la fi de l’esmentada guerra. Això no obstant, lord Mountbatten va accelerar les negociacions per a la independència i va promoure la divisió de l’antic imperi en dues nacions, l’Índia i el Pakistan, per evitar la guerra civil. L’Índia tenia una població de majoria hindú, i el Pakistan, de majoria musulmana. El 18 de juliol el Parlament britànic va aprovar l’acta d’independència de l’Índia, que segellava la partició.

1393.

El rei Joan I de Catalunya-Aragó autoritza la creació, a Barcelona, d’una Acadèmia de la Gaia Ciència per potenciar el conreu de la poesia.

1944.

Segona Guerra Mundial: comença l’operació Big Week, bombardeig intensiu de l’aviació nord-americana sobre les fàbriques alemanyes d’armament.

1962.

El tinent nord-americà John Glenn es converteix en el primer astronauta que gira diverses vegades al voltant de la Terra a bord d’un satèl·lit espacial.

1969.

Romania prohibeix les maniobres de les forces del Pacte de Varsòvia al seu territori.

1976.

Reconeguda la Reial Acadèmia de la Llengua Basca (Euskaltzaindia), ens semblant a l’Institut d’Estudis Catalans.

2005.

Israel decideix evacuar la franja palestina de Gaza després de 35 anys d’ocupació.