Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 24 abril

Pere Ermengol, Sabas, Alexandre, Eusebi, Leonci, Llongí, màrtirs; Gregori, Honori, bisbes, i Maria Eufràsia Pelletier, verges.

Refrany

Els gats que mengen llangardaixos, s'aflaqueixen.

Cita del dia

Sóc un idealista que no es fa il·lusions . (John F. Kennedy)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Mollet del Vallès

Dimarts, 24 abril 2018

Balls

Pineda de Mar

10.00. Pavelló Nino Buscató. Balls en línia. Mostar més dates

Dies 17, 19, 24 i 26

Cap de setmana

Massanes

XXII BTT i Marxa Sant Roc, per diumenge. Se sortirà a les 08.30, de la pista poliesportiva, i les inscripcions es podran fer fins a mitja hora abans. Mostar més dates

Dies 23-27
La Torre de Claramunt

Caminada tradicional a Montserrat. Sortida diumenge, a les 03.45, des de la plaça Girona. Més informació i inscripcions al telèfon 93 801 03 29. Mostar més dates

Dies 23-27

Concerts

Capellades

21.00. Sala d'actes de l'Escola de Música. Audiciona'T: Temes de pel·lícules a quatre mans amb Eva Sabater i Susanna Basart.

Igualada

18.00 a 20.00. Escola Municipal de Música. Concert de cant coral de l'EMMI. Fins al 27 d'abril. Mostar més dates

Dies 23-27

Conferències

Vilassar de Mar

18.00. Sala Roser Carrau-Espai Cultural Can Bisa. Miquel Martí i Pol: la tendresa s'instal·la en les paraules, a càrrec de Joan Tres i Arnal, Doctor Llicenciat en Filologia Catalana.

Arenys de Mar

18.00. Sala Josep Maria Arnau del C. C. Calisay. Conferència de literatura catalana Manuel de Pedrolo: entre la utopia i la rebel·lió, a càrrec de Carles Mora, professor de Llengua i Literatura Catalana.

Centelles

18.00. Casal Francesc Macià. Manuel de Pedrolo, més enllà del Mecanoscrit, a càrrec d'Anna Maria Villalonga i Fernández, professora de la UB, escriptora i comissaria de l'Any Pedrolo.

Manresa

20.00. Sala d'actes del centre cultural el Casino. Conferència El camí que va obrer Raimon Panikkar: La humanitat cap a una nova consciència, a càrrec de Xavier Merlloni, antropòleg i teòleg.

Palafolls

20.00. Biblioteca. Xerrada de lectura amb l'escriptor Lluís Hernández que presentarà el seu llibre Professionals i la poeta Sandra Blanch amb l'obra Explicant les Punxes.

Diversos

Alella

Sortida al camí de ronda de Cala Montgó a Sant Martí d'Empúries. Dimecres 25 d'abril, a les 07.30, davant de la parada de bus de Can Lleonart. Més informació a la web: www.canlleonart.com. Mostar més dates

Dies 19-24
El Masnou

Pau Casals. Deixalleria mòbil. Horari: de dimarts a dissabte, de 09.30 a 13.00 i de 16.00 a 19.00; diumenges, de 10.00 a 13.30 i dilluns tancat. Fins al 29 d'abril. Mostar més dates

Dies 24-29

17.30. Els Vienesos. Txikung, exercici suau.

18.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Sardanes, nivell inicial.

19.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Curs de country.

19.00. Ca n'Humet, Espai de Trobada. Taller d'escriptura creativa, diferents tècniques d'expressió escrita.

Premià de Mar

10.00. Biblioteca Martí Rosselló. Club de lectura fàcil en català. Mostar més dates

Dies 10 i 24

12.15. Biblioteca Martí Rosselló. Lectures en veu alta, a càrrec de Maribel del Molino. Mostar més dates

Dies 10 i 24

18.30. Biblioteca Martí Rosselló. Lectures en veu alta amb el llibre Elles! 65 dones oblidades de la història, d'Agnès Rotger. Mostar més dates

Dies 10 i 24

18.30. Biblioteca Martí Rosselló. Llegir el teatre, a càrrec de Marta Luna.

Efemèrides

1547.

De matinada, l’exèrcit imperial comandat per Carles V (Carles I de la monarquia hispànica) va atacar, aprofitant que encara era fosc, les tropes protestants de la lliga d’Esmalcalda, que havien acampat a la riba del riu Elba, a prop de la ciutat saxona de Mühlberg, avui pertanyent a l’estat alemany de Brandenburg. L’audàcia d’alguns arcabussers espanyols, que van travessar el riu Elba nedant, i l’eficàcia dels pontoners imperials van permetre a les forces de Carles V agafar de sorpresa el desprevingut exèrcit enemic, que, en la seva temptativa d’evitar la derrota fugint, va ser anihilat. La lliga d’Esmalcalda va quedar dissolta; els seus caps, Johann Friedrich I i Felip I de Hessen, empresonats, i Carles V va veure enfortit el seu poder imperial.

1704.

Surt al carrer el primer diari publicat als EUA (aleshores Tretze Colònies americanes), el Boston News-Letter.

1817.

El baró Karl Freiherr von Drais presenta a la ciutat alemanya de Karlsruhe el prototip del que més endavant serà la bicicleta, encara sense pedals.

1915.

El poble armeni és víctima d’un esgarrifós genocidi comès per l’imperi Otomà en què, segons algunes fonts, moren cap a un milió de persones. Turquia mai no ho ha reconegut.

1918.

Primera Guerra Mundial: primera batalla de la història de carros blindats, entre tres tancs anglesos i tres d’alemanys al nord de França.

1980.

Jordi Pujol, nomenat president de la Generalitat, el primer elegit democràticament pel Parlament català des de la Segona República, amb els vots de CiU, Centristes-UCD i ERC.