Tota l'agenda

Santoral

Divendres 22 febrer

La Càtedra de Sant Pere Apòstol

Margarida, penitent.

Refrany

La salut no es compra amb diners.

Cita del dia

Només la veritat és revolucionària . (Yves Montand)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Pineda de Mar

Divendres, 22 febrer 2019

Balls

Sant Feliu de Guíxols

23.00. Sala de festes Las Vegas. Nit de salsa amb David León. Mostar més dates

Dies 8 i 22

Cap de setmana

Bescanó

Sortida Ruta per la Garrotxa, per dissabte, 23 de febrer. Sortida a les 06.45 amb cotxes particulars de l'aparcament de l'Ajuntament i a la mateixa hora de l'aparcament de Fontajau. Punt de trobada i sortida:07.00, des de la benzinera de la Nestlé. Recorregut: Beuda, Roca Pastora, Baumes del Cingle Petit, Monestir de Sous, El Mont, Pla de Solls, Pedró de S. Jaume, Beuda. Mostar més dates

Dies 18-22
Llambilles

Caminada fins a l'ermita de Sant Cristòfol, per diumenge. Sortida a les 10.30, del pavelló. A les 12.00, gimcana i jocs. 13.30. Calçotada. Mostar més dates

Dies 21 i 22
Quart

2a Marxa de Petjades de Fang, per diumenge, 24 de febrer. Dos recorreguts: 5 km i 10 km.  Sortida a les 08.00, del local Social, per la marxa llarga. I a les 09.00 i a les 10.00 per la marxa curta. Inscripcions mitja hora abans de la sortida al local social. Mostar més dates

Dies 21 i 22
Girona

Sortida a Sant Roc de la Barroca (Sant Martí de Llémena), per diumenge. Excursió fins l'ermita que corona el cicle. Reserves al 972 011 669 o turisme@girones.cat. Mostar més dates

Dies 21 i 22

Carnestoltes

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Centre cívic Vilartagues. Berenar de carnaval.

Concerts

Sant Feliu de Guíxols

17.30 i 19.00. Auditori de l'Escola municipal de Música. Audició. Mostar més dates

Dies 20-22
Salt

21.30. Sala La Mirona. Actuació de Hard GZ, que presenten el seu nou disc + Koke K2

Girona

20.00. Auditori Viader. Concert de piano amb Jorge Nava. Dins el cicle Hammerklavier.

17.00. Auditori de l'Ateneu. Concert de l'EMMBN per a la gent gran.

La Bisbal d'Empordà

22.30. L'Alternativa. Actuació dels grups Reggae + Lasai + Kharloss + Miriamunt Selektah + Deadlyjungle.

Conferències

Lloret de Mar

20.00. Club Marina Casinet. Conferència del geòleg Xavier Gassiot.

Cassà de la Selva

20.00. Auditori Sala Galà. Xerrada-projecció Espigoladors d'imatges. Ernest Costa, fotògraf i escriptor, conversarà amb Antoni Martí i Quim Paredes.

Bescanó

19.00. Hotel d'Entitats. Xerrada de psicologia canina: Coneixements bàsics per una bona relació amb el gos, a càrrec de Jaume Serrano Teixidor, professor educador caní.

Vilablareix

19.30. Centre cultural Can Gruart. Conferència La salvaguarda del patrimoni català durant la guerra civil, a càrrec de Joaquim Nadal i la Gemma Domènech, coautors del llibre Patrimoni i guerra. Girona 1936-1940.

Girona

19.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Xerrada Dels reptes de la premsa en un món cada cop més autoritari. Assemblea de lectors de VilaWeb.

19.00. Centre cívic Pla de Palau. Conferència L'economia del bé comú, a càrrec de Josep Maria Carbó.

19.00. Auditori Josep Irla. Conferència Egmont, reivindicat per Carles Rahola. L'orquestra simfònica de Girona, cultura al servei de les llibertats, a càrrec de Joan Gay i Puigbert.

19.30. Casa de Cultura. Conferència-col·loqui Del patiment a la felicitat. Ideologia vs. psicoanàlisi, amb Jordi Fernández; psicoanalista, president de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi, i el Dr. Josep Miquel Pueyo, psicoanalista,  president honorífic de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi.

Sant Julià de Ramis

19.30. Centre cívic. Xerrada col·loqui Sobirania econòmica, a càrrec d'Arcadi Oliveres, professor universitari i activista social.

Efemèrides

1986.

A les Filipines, una revolució popular, iniciada el 1983 i anomenada revolució EDSA o revolució groga, va posar fi a la dictadura de Ferdinand Marcos i va reinstaurar la democràcia al país. El nom de revolució groga es deu a la gran presència de cintes grogues durant les manifestacions posteriors a l’assassinat de l’opositor Benigno Aquino. Va ser una victòria del poble després de 20 anys de règim autoritari i repressiu, i els diaris s’hi van referir com “la revolució que va sorprendre el món”. Les protestes van enfortir la resistència i l’oposició al govern corrupte de Marcos, que, finalment, va haver d’abandonar el poder i exiliar-se a les illes Hawaii. Tot seguit, Corazón Aquino, vídua de Benigno Aquino, va ser proclamada legítima presidenta de les Filipines.

1813.

Les Corts de Cadis aboleixen la Inquisició espanyola.

1837.

Un edicte estableix que el castellà rebi absolut tracte de preferència a les illes Balears i que el català hi sigui arraconat i perseguit.

1985.

Mor el poeta Salvador Espriu. La seva obra, com es pot constatar a Cementiri de Sinera (1946) o a La pell de brau (1960), exposa la desfeta i l’esperança de la Catalunya contemporània.

1993.

L’ONU aprova la creació d’un tribunal internacional de crims de guerra a l’antiga Iugoslàvia.

2002.

El líder angolès d’Unita, Jonas Savimbi, mor després de ser abatut per l’exèrcit.

2014.

El Parlament d’Ucraïna destitueix el president, Víktor Ianukóvitx, i convoca eleccions.