Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 14 novembre

Venerand, Clementí, màrtirs; Llorenç, bisbe i confessor;  Veneranda, verge i màrtir.

Refrany

Qui no té pa, moltes se'n pensa.

Cita del dia

Demanar a una empresa que limiti els seus beneficis és com dir-li a una persona que redueixi la seva salut . (Rafael Termes)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Santa Susanna

Dimecres, 14 novembre 2018

Balls

Campllong

17.00. Local social. Ball per als jubilats, amb la música de Pep i M. José.

Cap de setmana

Vidreres

7a bicicletada familiar Rimavisi, per dissabte, 17 de novembre. Sortida a les 10 del matí des de l'Escola Salvador Espriu, i arribada a quarts de 6 de la tarda. Recorregut: Vidreres - Caldes - Sant Andreu Salou - Cassà - Vidreres. Mostar més dates

Dies 12-16
Arbúcies

25a Pujada a peu al Castell de Montsoriu i 13a edició del memorial Toni Ibáñez de BTT, per diumenge. Concentració, a les 10.00, al Coll de Castellar. Inscripcions, a amicsmontsoriu@gmail.com. Mostar més dates

Dies 12-16
Calonge

Excursió guiada per Calonge Calonge i el suro, a càrrec de David Gràcia, per diumenge, 18 de novembre. Sortida a les 09.00, del Pi Gros. Caminada de 10 km.. Mostar més dates

Dies 12-16
Palamós

Sortida micològica, per dissabte al matí. Inscripcions a naturapalamos@palamos.cat. Mostar més dates

Dies 12-16

5a edició de la Cursa Transgavarres, per diumenge, 18 de novembre. Recollida de dorsals, de 6.30 a 7.30. Sortida a les 08.00, des del passeig del Mar (Palamós). Arribada a la plaça Sant Domènec (Girona). Més informació: www.cmgirona.com/transgavarres. Mostar més dates

Dies 12-16

Conferències

Sils

19.00. Centre cívic. Càncer: la investigació dona vida. Sils es mou amb La Marató.

Llagostera

19.30. Biblioteca Julià Cutiller. Xerrada El conte literari a la pantalla de cinema, a càrrec de Jordi Dorca, gestor cultural, programador d'activitats i responsable de comunicació del Museu del Cinema de Girona.

Girona

19.00. Fundació Fita. Conferència Per què Macedonio (1874-1952) i no Heidegger (1889-1976), a càrrec de J.M. Uyà i Joaquim Jubert. Dins el curs El Flâneur a la finestra.

19.30. Casa de Cultura. Conferència Els contaminants com a vector de canvi global, de Jordi Dachs, enginyer industrial i doctor en Ciències del Mar. Dins el cicle Intel·ligència creativa.

20.00. Casa de Cultura. Conferència Què ens revela l'ADN de la gamba vermella? Actuacions a fer per garantir que aquest recurs pesquer sigui més sostenible, a càrrec de Maria Inés Roldán, professora del Departament de Biologia de la UdG.

18.00. Museu d'Història. Conferència De la resistència antifranquista a la transició, a càrrec de Joaquim Nadal, historiador i professor emèrit de la UdG. Acte paral·lel a l'exposició Damià Escuder, totes les vides.

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència Debussy, precursor de la música contemporània, a càrrec de Sara Pujolràs, professora de música i directora dels cors Maragall i Xàntica.

19.00. Centre cívic Sant Narcís. Xerrada Verdi - La forza del destino. Apropament a l'òpera, a càrrec de Joan Manel Barceló, membre de l'Associació Amics de l'Òpera de Girona.

Debats

Girona

18.00. L'Estació Espai Jove. Debat Joves i mercat de treball.

Diversos

Blanes

10.00. Sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal. Taller multicultural Trenes i henna, a càrrec de les Dones del Projecte Aixopluga't. Dins la Setmana Unesco.

Girona

09.30 a 17.30. Plaça de Miquel Santaló. Celebració del Dia Mundial de la Diabetis, amb una carpa informativa per fer controls de glucèmia gratuïts i informar sobre una alimentació saludable. I a les 19.00, s'il·luminarà de color blau la façana de l'Ajuntament.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Projecció del documental Locos por las partículas, de Mark Levinson. Dins la Setmana de la Ciència.

20.30 i 22.30. Cinema Truffaut. Sessió de filmoteca, amb la projecció de la pel·lícula La flauta màgica. Dins el cicle d'Ingmar Bergman.

Sant Gregori

18.00. Dinamització dels itineraris saludables. Marxa nòrdica.

Efemèrides

1501. Boda d’Artur de Gal·les i Caterina d’Aragó.

El primogènit del rei Enric VII d’Anglaterra, Artur, príncep de Gal·les, es va casar amb Caterina d’Aragó, filla dels Reis Catòlics, a la catedral de Sant Pau de Londres. La boda s’havia convingut el març del 1489 pel tractat de Medina del Campo. Tot seguit, van anar al castell de Ludlow, on el príncep havia de presidir el Consell de Gal·les. L’abril del 1502, Artur, un home malaltís, va morir deixant una vídua de 16 anys i sense que el matrimoni s’hagués consumat, fet que certificaria amb una dispensa el papa Juli II perquè Caterina es pogués casar amb el príncep Enric, germà del difunt Artur.

1459.

La presència d’una gran balena a la desembocadura del Llobregat es considera una premonició de la mort del rei Alfons el Magnànim de Catalunya-Aragó.

1924.

Inauguració oficial de Ràdio Barcelona, la primera emissora de l’Estat espanyol i la tercera d’Europa.

1936.

El govern alemany d’Adolf Hitler declara nul el tractat de Versalles, signat l’any 1919.

1945.

Inici dels processos contra els criminals de la Segona Guerra Mundial a la ciutat de Nuremberg (Alemanya).

1994.

Un document del papa Joan Pau II indica que l’Església catòlica haurà de demanar perdó pels errors comesos durant els darrers mil anys.