Necrològiques

Josep Casas i Busquets

Home polifacètic i autodidacte, era un gran sardanista i autor de diversos llibres

El dia 28 d'octubre passat va morir a Palamós Josep Casas i Busquets com a conseqüència d'haver patit un ictus.

Nat a Torroella de Montgrí el 2 de setembre del 1924, va traslladar-se a Palamós amb la seva família el 1955, per motius de feina. Mecànic de professió, va obrir un taller de venda i reparació de bicicletes i motocicletes a Sant Joan de Palamós. També va exercir la professió d'operador de cinema al Baix Empordà i als cinemes més moderns de Palamós.

Home polifacètic i autodidacte, va cultivar les arts de la prosa i la poesia, el dibuix i la pintura. Va col·laborar en la revista local Proa.

Gran aficionat a la filmació en súper 8 mm, és autor del llibre Cinema a Palamós, 100 anys, així com de nombrosos reportatges de paisatges, costums i sardanes. Soci cofundador del Cine Club Bahía, del qual era soci d'honor.

Una de les seves aficions era la sardana, i estava en possessió del carnet número 1 de l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, de la qual va ser eficient i entregat secretari durant un període de 20 anys.

Va escriure dos llibres més, Poemes a Palamós, bellament il·lustrat a ploma per ell mateix, i Palamós i la sardana, amb motiu de la proclamació de Palamós com a ciutat pubilla de la sardana l'any 1994.

Posseeix la Rosa d'Or, concedida per l'Agrupació Sardanista Floricel d'Anglès.

En el seu comiat, tot un grup de palamosins, amics, sardanistes i autoritats, vam escoltar la música de la sardana Josep Casas, per molts anys per exprés desig del finat.

Descansa en pau, Josep!

(*) Antoni Romero és president d'honor de l'Agrupació Sardanista Costa Brava

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia