Política

Puigcercós comunica a Carod que no serà a la llista ni al govern

El president d’Esquerra va traslladar al vicepresident del govern que no serà diputat durant un dinar dimecres passat

Joan Puigcercós no vol Josep-Lluís Carod-Rovira de número dos –ni de tres, ni de quatre– a la llista per a les eleccions al Parlament de Catalunya i tampoc de conseller en el pròxim govern, en cas que el tripartit es reediti després de les eleccions de l’any que ve. Així ho va comunicar el president d’Esquerra al vicepresident del govern en un dinar secret dimecres passat aprofitant el ple del debat de política general, segons fonts coneixedores del contingut de la trobada.

Carod va renunciar a plantar batalla per repetir com a candidat a l’abril, empès per la pressió de l’entorn de Puigcercós i també de part dels seus afins, que davant la possibilitat d’una nova sagnia interna van optar pel pacte. Però el mateix Carod es va encarregar de repetir a tort i a dret que la seva renúncia era parcial i que la intenció era “continuar a la primera línia del compromís”. Va suggerir la idea d’un tàndem, però la direcció actual, formada majoritàriament per afins a Puigcercós, no n’és partidària, i tampoc el secretari general, Joan Ridao.
Consideren que Carod està “amortitzat” i que no lliga amb la idea de renovació que pretén vendre la nova direcció. Tot i això, de moment aquestes consideracions es reserven a l’esfera privada i en públic Puigcercós no descarta “un paper rellevant” per a Carod. No es mulla, però, a l’hora de concretar en què consisteix aquest paper.

Irritació entre carodistes
A menys de dues setmanes per a la seva proclamació oficial com a candidat, el líder republicà no vol obrir ara el meló de les llistes, que l’obliga a pactes i equilibris, però les negociacions estan en marxa des de fa setmanes. Entremig hi ha hagut la integració dels carodistes a l’executiva republicana. Fa només un mes i mig, Carod va tornar a fer tremolar els dirigents del carrer Calàbria donant per fet en declaracions públiques que aniria a la pròxima llista electoral.

La negativa de Puigcercós –que ha irritat profundament el vicepresident del govern, segons apunten fonts pròximes– força ara els carodistes a posicionar-se. De fet, ahir a la nit hi va haver una reunió en què Carod va explicar la situació als seus afins i en què es va debatre sobre els passos a seguir en els pròxims dies. A la trobada hi havia l’entorn habitual de l’expresident d’Esquerra i dirigents de la federació de Barcelona: Ernest Benach, Rafel Niubò, Marina Llansana, Manel Balcells, Jordi Portabella, Oriol Amorós i dirigents territorials, entre d’altres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.