Serveis

BARCELONA

Festa passada per aigua

Un fort aiguat desllueix la celebració de l'entrada en servei de les tres parades de metro de la línia 5 al Carmel

Les autoritats van haver d'abreujar els seus discursos

Hores després d'anunciar la data de les properes eleccions catalanes, al president Montilla li va tocar aguantar un xàfec. I no pas dels partits de l'oposició. La festa de celebració de l'entrada en servei de les noves estacions de metro de la línia 5 –Carmel, Coll-Teixonera i Vall d'Hebron– va acabar passada per aigua i amb el president de la Generalitat, que hi va assistir acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, refugiat sota el paraigua entre les mirades còmplices i divertides dels veïns que es van acostar a la rambla del Carmel. La intensa pluja va obligar a abreujar les intervencions de les autoritats, que van tenir el temps just per destacar la importància de les noves estacions, en funcionament des del 30 de juliol.

A banda de la pluja, la tarda de celebració va transcórrer en un ambient estiuenc i de festa major. Veïns de totes les edats van omplir la rambla des de les sis de la tarda. S'hi oferia un berenar a base de coca, xocolata i suc; globus amb el logotip de l'L5 i tallers de maquillatge i de modelatge de plastilina per als nens i nenes. També van haver-hi diverses actuacions que van amenitzar la vetllada, entre les quals van destacar el grup de percussió Sagresamba, que va baixar des de la Teixonera fins a la rambla del Carmel a ritme de batucada; o en Pep Callau i els Pepsicolen, que van oferir un espectacle de caire humorístic. També va participar de la festa el grup Sempre Joves, avis i àvies del Carmel que van ballar davant dels assistents. Acabades les actuacions es va voler immortalitzar la festa amb una fotografia de la rambla del Carmel atapeïda de gent i ensenyant uns ventalls de color blau –en honor al blau de la línia 5 del metro– que es van repartir per a l'ocasió. La pluja va espatllar, a banda de les intervencions de les autoritats, la graellada que el mestre artesà cansalader Jordi Joan Alzina va estar preparant durant bona part de la tarda. Més de dues mil botifarres que s'havien de repartir de manera gratuïta entre els veïns del barri.

El tram d'Horta-Vall d'Hebron, que es va posar en marxa el 30 de juliol passat, ha permès millorar les connexions del Carmel, la Clota, el Coll, Sant Genís dels Agudells, Montbau, la Teixonera i la Vall d'Hebron. Uns barris que sumen una població de més de 70.000 habitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.