Política

CiU presenta Santi Vila com el seu primer cap de llista gai

Mas recull el suport d’homosexuals per al seu projecte de canvi polític

CDC va presentar ahir l’alcalde de Figueres, Santi Vila, com el primer cap de llista de CiU que milita en el moviment gai, en un acte a Barcelona amb representats d’entitats homosexuals a favor d’un canvi polític a Catalunya. Vila serà el cap de llista dels nacionalistes a la circumscripció de Girona.

Durant l’acte, que va reunir unes 100 persones al Cercle Artístic de Sant Lluc, el líder de CiU, Artur Mas, va insistir que CDC ha evolucionat respecte a l’homosexualitat i la tracta amb total normalitat. “Tanta –va afegir–, que avui estic acompanyat per un cap de llista, en Santi Vila. Aquesta és la normalitat; serà un cap de llista gai, però en les converses que hem tingut mai hem parlat de la seva orientació sexual. Ni s’ha plantejat”, va precisar.
Mas, que va recordar que fa dos anys ja va assistir a la creació de Convergais, el col·lectiu gai de CDC, va convidar els respresentants de les entitats homosexuals a construir “una gran majoria social per al canvi polític”. “Necessitem un canvi en positiu, no agressiu contra els altres, per sumar amb gent de tota mena”, va apuntar.

“País d’avantguarda”
Segons Mas, el projecte de CiU és no només la modernitat de Catalunya, sinó que sigui “un país capdavanter i d’avantguarda, amb més qualitat humana”. Va recordar que l’any 1998 els nacionalistes ja van posar en marxa la llei de parelles de fet, de forma pionera a l’Estat espanyol.

A més de Mas i Vila, a l’acte hi van assistir dirigents de CDC com Lluís Coromines, Francesc Homs, Jordi Vilajoana, Montserrat Candini, Jordi Cuminal i Àngel Colom.

L’alcalde de Figueres, que també va prendre la paraula, va assegurar que el moviment gai aporta valors a la societat amb una actitud de base liberal i lliurepensadora. I en aquest aspecte va demanar el compromís del collectiu per “fer possible el canvi a Catalunya”. “Hem de ser dinamita contra els tòpics, contra el traç gros”, va exhortar els assistents.

Segons Vila, si CiU governa la pròxima legislatura, concentrarà les energies a fer de Catalunya un país capdavanter en els drets civils. Va remarcar que les coses han canviat molt a Catalunya i al món en aquests temes, i que cal màxima honestedat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.