Societat

Més de 300 persones protesten contra les retallades a Badalona

Una seixantena de treballadors de Can Ruti denuncien el tancament d'una planta de l'hospital

Els grups de PSC, ICV, ERC i PP a l'Ajuntament presenten tres mocions contra les retallades als serveis públics

Més de 350 persones, segons la Guàrdia Urbana, i unes 400, segons els organitzadors, han sortit avui als carrers de Badalona en protesta per les retallades anunciades pel govern als serveis públics.

Els manifestants, convocats per la plataforma “Badalona es mou en defensa dels serveis públics”, s'han concentrat aquesta tarda davant l'Ajuntament xiulant i corejant consignes reivindicatives.

Un dels grups més nombrosos eren els treballadors de l'hospital de Can Ruti, una seixantena dels quals s'han afegit a la protesta per denunciar els ajustaments pressupostaris a la sanitat pública i per demanar la dimissió del conseller Boi Ruiz.

Els representants del sindicat UGT a la Junta de Personal de l'hospital han explicat que ja s'ha tancat una planta d'hospitalització amb 56 llits i una sala d'operacions per les tardes. Segons el sindicat, en aquesta planta hi treballaven 25 infermeres, 21 auxiliars, 2 zeladors i 1 administratiu. Marisol Díaz, delegada d'UGT, ha assegurat que a partir del mes de juny la retallada a Can Ruti afectarà uns 50 treballadors. “No pot ser que la crisi la paguem els ciutadans i els treballadors”, ha reivindicat Francesc Garrigó, també delegat del sindicat.

Per la seva banda, la secretària de la Federació de Mares i Pares d'Alumnes dels centres públics de Badalona, Marta Pocino, ha advertit que “les mesures anunciades afecten la construcció d'escoles que actualment estan en barracons i les reparacions dels desperfectes que hi ha en altres”.

Mocions a l'Ajuntament

En paral·lel, diversos grups del consistori badaloní han presentat tres mocions contra les retallades del govern català. Dues d'aquestes mocions, sobre sanitat i ensenyament, per separat, les ha presentades el PP. L'altra l'han presentada conjuntament el PSC, ICV-EUiA i ERC, a partir del manifest Badalona es mou pels serveis públics, que reclama al president de la Generalitat, Artur Mas, “un gir en la seva política econòmica perquè prioritzi la defensa de l'Estat del Benestar, els serveis públics i els llocs de treball”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.