cultura

Crítica

Minigrec

Valentia per trencar els límits narratius

El Minigrec serà un dels capítols del festival que més alegries ha donat per l'elevada ocupació i pel risc de les seves posades en escena. De fet, moltes, com ara El intrépido viaje de un hombre y un pez, es tracten de peces per a un públic sense edat. La butxaca del pantaló és un telèfon és una peça intrigant i esbojarrada alhora que, segons l'autora, ha canviat molt des de la inauguració de la Mostra d'Igualada. Tot i que la narració es manté com a ganxo per al públic, és notable el risc que han pres en la forma. Veiem uns casos:

‘Fabo'
Un joc per a canalla i per a pares. Divertit amb un cert aire a la mítica companyia dels Mummenschanz. Un personatge que recorda el Senyor Cordills. O el Mic. Que no arriba a narrar una història, sinó que serveix diferents quadres, sense paraules, a partir d'un personatge. És un ésser misteriós que es revela juganer, empàtic. El que més sorprèn els pares és com es fa la manipulació i com la part superior d'un bidó pot ser tan expressiu, només arquejant les cames. Aquest Faboo és un lluït teaser per a triomfar a televisió.

‘Electric babyland'
La peça es refugia en els moments de les cançons (on, veritablement, se'ls nota dominar la partitura i la situació) però Mr. Sound, el protagonista, tremola quan s'ha d'expressar: l'excentricitat dissimula només parcialment una inseguretat que anirà corregint amb l'ofici.

‘Viatge al...'
Roseland Musical, la companyia degana en dansa per a públic familiar, repeteix l'experiència amb les projeccions de Pinocho, tot i que amb un treball molt millorat. L'obra, que s'inspira en el clàssic de Verne, permet casar dansa clàssica amb contemporània i urbana. Però el vídeo de Franc Aleu és tan potent que la dansa queda en un segon terme. Els ballarins queden desaprofitats. Cal buscar l'equilibri. Faran temporada al SAT al desembre!

Faboo
Autor: Òscar Vidal
5 de juliol. Tantarantana
Electric Babyland
Autor: Christophe Sainsot
12 de juliol. Fundació Miró
Viatge al Centre de la Terra
Roseland musical
28 de juliol. Mercat de les Flors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia