Alfredo Muiños Simón

Oftalmòleg i cirurgià, va desenvolupar tota la carrera al Centre d'Oftalmologia Barraquer

L'oftalmòleg i cirurgià Alfredo Muiños Simón, que va operar el pare del Rei, Joan de Borbó, amb qui va compartir l'afició per la navegació, va morir dissabte passat, dia 28 de febrer, a l'edat de 85 anys.

En una nota del Centre d'Oftalmologia Barraquer, on va desenvolupar tota la carrera assistencial, el professor Joaquim Barraquer va recordar «el seu exemple de qualitats humanes, eficàcia i honestedat professional». «Amb la donació dels seus ulls, el mateix dia de la mort vam realitzar dos trasplantaments de còrnia, la qual cosa significa que, després de la seva mort, també ha ajudat a recuperar la vista dos pacients», explica Joaquim Barraquer en aquesta mateixa nota.

Acadèmic honorari de la Reial Acadèmia de Medicina de Saragossa, ciutat on va néixer, Alfredo Muiños va abandonar la capital aragonesa per tal de formar-se en el centre d'oftalmologia fundat pel doctor Ignasi Barraquer a Barcelona.

Entre els guardons que va rebre durant la seva dilatada trajectòria professional, destaquen la Medalla de Plata de l'Institut Barraquer i la Gran Creu d'Alfons X el Savi.

Als funerals, que es van celebrar diumenge passat, dia 1 de març del 2009, hi van assistir amics, companys de professió, pacients i una nombrosa representació de la societat civil catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.