El Teatre El Magatzem suspèn les produccions pròpies per la denegació dels ajuts de la Generalitat

El nou director artístic, Albert Mestres, plega i deixa el teatre «en un punt mort»

Els responsables del Teatre El Magatzem van encarregar al director teatral i dramaturg Albert Mestres la redacció d'un projecte artístic que fixés els objectius de l'equipament i servís per «crear vida teatral a la ciutat». Era el 15 d'octubre passat quan es va presentar el nou pla, que havia de desenvolupar-se en els pròxims quatre anys i que passava per potenciar les produccions pròpies i apostar per la formació i el suport als autors locals. Es va anunciar ja una primera producció pròpia, a partir d'una obra de Lurdes Malgrat, Refugis, amb direcció de Ramon Simó, que s'hauria d'estrenar a principis d'aquest any.

Amb vista a tirar endavant aquest projecte artístic –que havia d'inaugurar «una etapa de producció professional»–, el teatre tarragoní aspirava als ajuts a la producció que atorga la Generalitat de Catalunya i que, segons va lamentar ahir Sergi Xirinacs, director del teatre, han estat denegats. Això els obliga a «aturar» el projecte proposat per Albert Mestres, que, en aquestes circumstàncies, «se'n va cap a casa»: «Ho ha de deixar ell i ho deixem tots, perquè de moment no podem tirar endavant el pla i tot queda aturat», deia ahir Sergi Xirinacs. La producció de Lurdes Malgrat, pressupostada en uns 30.000 euros, i totes les altres que tenien en cartera els responsables d'El Magatzem, queden, doncs, en letargia i sense cap via de solució prevista: «Ens han denegat els ajuts i no hi ha perspectives per l'any que ve de poder tirar el projecte endavant. Tot queda en un punt mort», assegura Xirinacs, que hi afegeix: «A banda de deixar-nos en una situació precària amb vista a la nova etapa, sobretot pel que fa a la programació professional, la creació i la producció (essència de la nova etapa), hem considerat el fet com tota una declaració d'intencions».

Tot i aquesta situació, el teatre El Magatzem garanteix que hi haurà programació teatral en els pròxims mesos. De fet, ja es comencen a plantejar noves propostes per fer reflotar l'equipament.

«Discriminats»

Sergi Xirinacs confessa sentir-se «discriminat davant del greuge comparatiu amb altres sales de la ciutat» que sí que reben ajuts de la Generalitat, com és el cas de la Sala Trono i La Vaqueria. Amb tot, reconeix que enguany sí que han rebut ajuts de l'Ajuntament i de la Diputació de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.