L'ampliació de capital a El Punt, l'Avui, El 9 i Presència entra en la recta final

Encara hi ha temps per adquirir accions del grup líder de premsa en català

En plena crisi general i del sector de la comunicació en particular, la societat Hermes Comunicacions SA ha optat per fer una ampliació de capital amb la voluntat de sortir-ne reforçada i de tenir capacitat i múscul financer per aprofitar les oportunitats que puguin sortir arran d'aquesta situació. Hermes Comunicacions és l'editora de les set edicions d'El Punt, té el 100 per cent de l'editora de l'Avui, el 95 per cent d'El 9 Esportiu i el 76 per cent del setmanari Presència. És, per tant, el pal de paller sobre el qual recolza el primer grup privat català, de comunicació, que pretén consolidar-se i créixer. De moment, els 53.885 exemplars de difusió mitjana que van tenir El Punt i l'Avui durant el 2008, així com els 290.000 lectors diaris que atribueix l'Estudi General de Mitjans (EGM) a les dues capçaleres avalen aquest lideratge, reforçat, si es tenen en compte els 576.043 usuaris únics que van afegir l'Avui.cat i El Punt.cat al mes de desembre passat. Tenir capacitat d'inversió en l'aposta estratègica d'un web per a cada municipi dels Països Catalans, assegurar la viabilitat econòmica de l'Avui com a diari nacional d'edició única i culminar el projecte d'edicions en paper d'El Punt en el Principat són alguns objectius de l'ampliació, aprovada en la junta general extraordinària de la societat del 8 de gener. La direcció del grup també vol fer líders del seu segment el diari esportiu El 9 i el setmanari Presència. Llançar un setmanari econòmic de referència per a la petita i la mitjana empresa és un altre objectiu d'una empresa arrelada al país i que vol fer periodisme independent i de referents catalans.

De 1.000 euros, a 60.000

EL PUNT

L'ampliació de capital es va concebre tenint en compte tres grans blocs d'inversors: per una banda, els 124 accionistes actuals; per una altra, treballadors d'Hermes; i, finalment, un grup format per subscriptors, anunciants i lectors. El fet que s'hagi invitat a aquest grup a participar-hi respon a la voluntat de tenir una propietat plural i arrelada al país. La direcció d'Hermes agraeix a totes les persones i entitats l'interès en la iniciativa o el fet que ja hagin manifestat que hi participaran. Així mateix, també recorda que encara hi ha temps per adquirir accions. Se n'ha emès un total de 3.263.370 i surten a 1,533 euros l'acció (valor nominal més prima d'emissió). La compra mínima és de 653 accions, que representen 1.001,05 euros. La compra màxima és de 39.138 accions, que són 59.998,55 euros. Per a més informació, consulteu [email protected]

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.