El Clínic descobreix una molècula capaç d'aturar la propagació del VIH

Es tracta de l'alfa-defensina, una molècula capaç d'evitar la progressió de la malaltia de la sida en els pacients seropositius. Investigadors de l'hospital Clínic de Barcelona han descobert que entre un 1% i un 5% dels infectats amb VIH són capaços de controlar la malaltia i no arribar a desenvolupar-la perquè sobreprodueixen les alfa-defensines. Són unes mol·lècules defensives que aconsegueixen fer malbé la membrana del VIH. El Clínic i la fundació d'investigació Irsicaixa tenen comptabilitzats uns seixanta infectats amb aquestes característiques. El cap de malalties infeccioses de l'hospital Clínic, Josep Maria Gatell, va explicar ahir que, gràcies a aquesta troballa, el pròxim repte és trobar un sistema que estimuli aquestes defenses en els pacients infectats. Segons Gatell, amb aquesta investigació s'ha sabut que aquesta és la substància que frena la propagació de la malaltia.

D'aquesta manera, s'obren noves alternatives terapèutiques per controlar la propagació del VIH, però ara cal veure com es pot fer per estimular aquestes molècules defensives entre els afectats.

Les alfa-defensines són produïdes per les cèl·lules dentrítiques. Es tracta d'unes molècules que ataquen i fan malbé la membrana del VIH. Queden clavades a la membrana i eviten que la malaltia es propagui, segons ha indicat una de les investigadores de l'estudi, Teresa Gallart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.