Maragall confirma que faran a Rubí un nou institut i una escola oficial d'idiomes

El conseller d'Educació visita quatre centres, dos a la localitat i els altres dos a Cerdanyola i Rellinars

Ernest Maragall va quedar molt satisfet de la visita a les quatre escoles, reformades o construïdes recentment. Però al marge de lloar-ne l'arquitectura, va posar èmfasi sobretot en la necessitat que el servei que s'hi doni sigui eficient: «Tenim infraestructures de primera fila, i ara només falta que l'educació també estigui a l'altura d'aquestes escoles.» El conseller d'Educació també va recordar que «en cinc anys s'ha fet un salt molt important, amb 500 escoles a tot Catalunya», i va destacar l'avenç desenvolupat en dues dècades: «Ara s'estudia des dels 3 fins als 16 anys, tot i que seria bo que es fes des dels 0 anys fins als 18.»

Pel que fa al CEIP Saltells, a Cerdanyola del Vallès, la profunda reforma que s'hi ha fet responia a la voluntat de recuperar-hi dues línies d'infantil i primària, cosa que ja s'havia produït anteriorment durant els seus trenta anys d'història, que celebra aquest curs. L'ampliació, amb un cost de 3 milions i mig d'euros, ha permès que el centre disposi d'un nou aulari, d'una cuina menjador i d'un gimnàs, que és on es va celebrar l'acte central de la visita. Maragall, Antoni Morral, l'alcalde, i la directora de l'escola, Júlia Paniagua, es van dirigir a una nodrida assistència que incloïa els directors dels altres centres de la localitat, i van poder gaudir d'un petit concert que els havien preparat alguns alumnes.

Més tard, Maragall ja es va dirigir cap a Rubí per visitar el CEIP 25 de Setembre, que està en funcionament des del curs 2007/2008 i que ofereix tres línies. El conseller, per aquest motiu, el va posar d'exemple de nova definició d'equipaments escolars, a la vegada que l'alcaldessa, Carme García, va recordar que aquesta va ser una demanda del consistori per adaptar a l'àmbit públic un servei que s'ofereix a molts centres concertats.

Tres alumnes es van encarregar de rebre Maragall: la Jana, el Kevin i la Sophia, que va sorprendre el conseller pel seu alt nivell de català tot i haver arribat a Catalunya procedent d'Itàlia fa només un any. Tots tres van resumir totes les activitats que porten a terme a l'edifici –la construcció del qual va costar 5.300.000 euros–, que és àmpliament funcional gràcies al fet que en les seves tres plantes s'hi poden trobar les aules, una biblioteca, una cuina, un gimnàs, un menjador, diversos vestidors i sales d'informàtica i de música. El conseller va visitar totes aquestes dependències una per una.

Manifestació simultània

Maragall va seguir el mateix procediment al CEIP Rivo Rubeo, que a principis de curs va afegir l'etapa de primària a la d'infantil, ja existent. El nou edifici, construït recentment, va costar 4.400.000 euros, i ofereix aules de psicomotricitat, música, llengües estrangeres, biblioteca, gimnàs, menjador, cuina, pati, pistes esportives, hort i jardí. En aquest cas, el conseller no va poder coincidir amb els alumnes, atès que ja s'havia acabat l'horari lectiu, cosa que també van aprofitar alguns professors d'arreu de la ciutat per manifestar-se davant de l'ajuntament contra les bases de la futura llei d'educació. Va ser llavors que el conseller, que va qualificar l'acció d'un «exercici democràtic de mostrar discrepància», va anunciar la pròxima construcció d'un altre institut a Rubí i d'una escola de primària al carrer Mallorca, a la vegada que la reforma integral del CEIP Pau Casals. Així mateix, també va recordar que la pròxima escola oficial d'idiomes que adjudiqui la Generalitat serà per a la ciutat. Aquest fet es podria avançar si, com vol l'alcaldessa, se situa provisionalment en un dels instituts existents.

Finalment, Maragall va inaugurar l'escola rural de Rellinars, que des del 1973 no tenia cap centre, cosa que obligava els nens del poble a escolaritzar-se a Castellbell i el Vilar, al Bages. «És un exemple que l'acció educativa s'ha de verificar a tot arreu», va sentenciar el conseller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.