la contra

El Sant Josep perfecte

El bon temps ajuda que Castellar del Vallès gaudeixi d'una festivitat local com la de les millors ocasions

PER A TOTS ELS PÚBLICS. La fira d'aliments artesanals i el repartiment de coca i crema van aplegar un gran nombre de públic de totes les edats. Els més petits, van tenir el seu moment específic amb el tret de sortida de la Setmana del Pallasso, que va donar un particular home bala.

PER A TOTS ELS PÚBLICS. La fira d'aliments artesanals i el repartiment de coca i crema van aplegar un gran nombre de públic de totes les edats. Els més petits, van tenir el seu moment específic amb el tret de sortida de la Setmana del Pallasso, que va donar un particular home bala.

PER A TOTS ELS PÚBLICS. La fira d'aliments artesanals i el repartiment de coca i crema van aplegar un gran nombre de públic de totes les edats. Els més petits, van tenir el seu moment específic amb el tret de sortida de la Setmana del Pallasso, que va donar un particular home bala.

Sant Josep ja fa temps que és un dia laborable com qualsevol altre a la gran majoria del territori, però a Castellar del Vallès s'ha conservat tota l'essència de la festivitat, amb tanta o més força que mai. Només cal que faci un gran dia primaveral com ahir perquè la tradicional fira d'aliments artesanals de cada any s'ompli de curiosos i, si bé és cert que bona part dels seus ciutadans treballen a fora, no ho és menys que tant aquests com gent d'altres indrets fa tot el possible per fer-hi una escapada.

«Tenim sort que als pobles del costat no es fa res semblant perquè ve molta gent», afirma la regidora de Cultura, Pepa Martínez, que estava encantada amb l'atmosfera que es va viure ahir a la remodelada plaça Major, que per segon any consecutiu torna a ser el marc de la fira: «A dos quarts de dotze hi havia tanta gent que ni tan sols es podia caminar. Això ha estat possible perquè el temps no podia ser millor i perquè la recuperació del centre com a seu de les activitats ofereix molts avantatges, com ara que molta més gent del poble s'hi aboca i hi caben més parades.» Mentre hi havia obres a la plaça Major, la fira d'aliments artesanals, que ahir va comptar amb parades d'embotits, formatges, coques, pa, salses, herbes i remeis, caramels i pega dolces, mels i melmelades i mongetes del ganxet, s'havia situat provisionalment a la zona de la plaça de la Fàbrica Nova i de l'Espai Tolrà.

«En total hi ha hagut 62 parades, perquè se n'ha apuntat una a última hora, i totes elles havent certificat per carta l'autenticitat dels seus productes», va afegir Martínez, que també va destacar l'èxit del repartiment de coca i crema de Sant Josep desenvolupat al matí i a la tarda, respectivament: «Hi havia 50 quilos de coca que han elaborat les pastisseries del poble Muntada i Andreví, i que s'han acabat en només mitja hora.» D'altra banda, també va fer incís en l'encert de la coincidència amb l'inici de la Setmana del Pallasso –amb l'actuació a la mateixa plaça Major d'un peculiar home bala–, que va dir que intentaran repetir «sempre que aquest dia no coincideixi amb Setmana Santa, perquè llavors hi ha massa gent fora».

D'altres activitats que van fer d'ahir un Sant Josep memorable van ser el tercer concurs de jocs intel·ligents, la tómbola de premi segur, l'audició de sardanes i la presència del programa de TV3 El club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.