BÀSQUET / COPA DE LES NACIONS

Cap a la final

Catalunya va esclafar una fràgil Lituània (79-52) i ara se les haurà amb Galícia, que va vèncer el País Basc

Catalunya disputarà avui la final de la tercera copa de les Nacions, que s'està disputant a la localitat biscaïna de Durango aquest cap de setmana. L'equip dirigit per Sílvia Font va vèncer clarament ahir Lituània (79-52) i aspirarà aquest migdia (12.00 h) a obtenir el seu segon títol en el torneig, després del que va aconseguir el 2008 –en l'edició passada, va acabar tercer; Cuba va ser el campió–. El rival serà la selecció gallega, que va derrotar el País Basc, també amb rotunditat (44-62).

L'equip català va marcar la pauta des del primer moment i, gràcies a l'agressivitat defensiva, va tenir el camí cap a les cistelles fàcils i va obrir forat (20-9 al final del primer període). Les diferències van anar creixent i Lituània, un bloc jove però fort físicament, no va poder fer res per evitar-ho.

«Hem jugat bé i hem disfrutat jugant durant tot el partit. Estic molt satisfeta», va exposar Sílvia Font, que es va mostrar molt optimista pel que fa a la final d'aquest migdia. Abans del partit decisiu es jugarà el duel pel tercer i el quart lloc, entre Lituània i la selecció basca, l'amfitriona (10.00 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.