cultura

L'editorial Bromera edita el darrer premi Alfons el Magnànim

Es tracta d'una obra coral que recorre València, Nàpols i Flandes, ciutats que va ser escenari de la influència de les societats secrets dels segles XIV i XV, dedicades fins i tot a conspirar contra el rei.

Eduard Mira, coneixedor de la figura i el temps d'Ausiàs March, ens acosta a una època mítica del passat de tot l'àmbit lingüístic, mitjançant aquesta novel·la que ha merescut el premi Alfons el Magnànim de narrativa 2009.

El protagonista d'aquesta obra de Mira és Felip March, el fill bastard del gran poeta Ausiàs March, que capbussa el lector en les intrigues de la cort del rei Alfons el Magnànim. A través de les vivències d'aquest personatge real, la trama barreja una potent història de ficció amb un context històric verídic.

D'aquesta manera, l'autor trasllada el lector amb Escacs de mort, al segle XV i construeix, pinzellada a pinzellada, un retaule de l'època més esplendorosa de la Corona d'Aragó.

Eduard Mira (València 1945) és sociòleg i escriptor, i s'ha especialitzat en el desenvolupament històric de la ciutat europea. Va ser comissari de l'Any Ausiàs March en el 1997, coordinador de l'Any dels Borja en el 2000 i de l'Any Jaume I en el 2008. A més fou director de la seu de l'Institut Cervantes a Bèlgica i Palerm. Com a professor, ha estat guardonat diverses vegades en reconeixement a la seua trajectòria acadèmica europea en països com Holanda i Itàlia. Com a escriptor, ha publicat altres obres com De impura natione (1986), El Mediterraneo entre Europa y el Islam (1991) i Les tribulacions d'un espia vell (2007). Amb Escacs de mort, ha guanyat el Premi Alfons el Magnànim de narrativa 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia