Societat

Seguretat

De cap dels Mossos a tècnic del cos

· Col·lectius policials denuncien que Interior crea una plaça a mida per a l'exdirector Olmos · No concreta el tipus de llicenciatura

La polèmica persegueix l'exdirector dels Mossos d'Esquadra. Rafael Olmos va ser destituït el 31 de març del 2009 després de les càrregues policials en les manifestacions anti-Bolonya. El 5 de maig del 2009, el seu nom tornava a aparèixer en el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) com a assessor del conseller d'Interior en projectes transversals de seguretat, un càrrec de nova creació. Després d'un any lluny de qualsevol controvèrsia, diversos col·lectius policials tornen a posar Olmos en l'ull de l'huracà. Segons denuncien, Interior ha creat una plaça de facultatiu dels Mossos a mida de l'exdirector, que durant molts anys va treballar en l'àmbit de la seguretat viària i la mobilitat.

Enguany, Interior ha convocat 50 places de facultatius. En totes es concreta el tipus de llicenciatura que s'ha d'acreditar –dret, psicologia, química, etc.–, a excepció d'una. La convocatòria per accedir a una plaça de tècnic en seguretat viària només exigeix ser llicenciat o equivalent, però sense concretar l'especialitat.

“Olmos és llicenciat en filologia hispànica, una disciplina allunyada del món de la seguretat”, argumenta una font consultada per explicar les sospites d'irregularitat sobre una plaça que en alguns cercles del cos ja es coneix com la plaça Olmos. Per això, hi ha qui insisteix que no compleix els requisits que exigeix la llei, ja que no es demana una “formació acadèmica concreta”.

Tot i que corren rumors d'impugnació de la convocatòria, de moment res de res. En primera instància, es va fer de promoció interna i va quedar deserta. Des del 30 de juny ja és de concurs públic i oberta a qualsevol ciutadà.

Ara només cal esperar si Olmos figura entre els candidats o si les denúncies anònimes sobre la suposada irregularitat de la plaça fan que l'exdirector renunciï a un lloc de treball per al qual té sobrada experiència, ja que va dirigir el Servei Català de Trànsit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia