Salut

PERE LEÓN

ARQUITECTE EXPERT EN GEOBIOLOGIA

“L'exposició a camps magnètics fa emmalaltir”

L'arquitecte Pere León (1968) es va iniciar en la geobiologia quan la família es va traslladar a viure en una nova llar i ni la dona ni els fills podien descansar de nit. Un geobiòleg els va recomanar canviar els llits de lloc i ho va solucionar.
Viure al costat d'un riu o a la muntanya eleva les possibilitats d'estar-hi exposats
Què és la geobiologia?
És la ciència que analitza la relació que té la terra amb les persones. Hi intervenen dos aspectes, les radiacions d'origen natural i les d'origen artificial. Aquestes segones són més entenedores a la raó perquè són més mesurables i evidents: hem incorporat noves tecnologies com ara telèfons mòbils, Wi-Fi, antenes... Tot funcionen amb camps electromagnètics o altes freqüències i se n'ha parlat molt, com ara dels microones. Però és molt més antic i important el camp de les radiacions naturals, que no són mesurables però sí detectables per la sensibilitat humana. Es tracta de corrents d'aigua subterrània, línies Hartmann i Curry, que són camps magnètics naturals de la terra.
Em parla de l'energia de l'aigua?
Si analitzem l'aigua, o les falles i els trencaments tectònics de sota de la terra veurem que són punts molt energètics. Tot és electricitat, absolutament tot el que ens envolta. Els rius d'aigua subterrània desprenen ions d'hidrogen que es converteix en energia, electricitat, radiació gamma, i les persones que estan al seu damunt ho perceben d'una manera subtil. En exposicions prolongades, com ara en dormir, el cos ho percep com una agressió, i això fa que la persona no pugui descansar. La glàndula pineal, generadora de la melatonina que ens permet descansar i renovar-nos cel·lularment, necessita la foscor però també s'impressiona negativament quan hi ha camps elèctrics. És important mirar allà on dormim per saber si algun camp ens impedeix el son reparador, perquè si el cos no es pot autoregenerar, acaba emmalaltint.
Així, amb unes pautes de comportament podem evitar l'exposició als camps magnètics? Per exemple, evitant dormir amb llums o aparells encesos...
En una escala de l'1 al 10, dormir amb un llum encès seria el menys greu. Els camps elèctrics més forts són els corrents d'aigua i les radiacions més perilloses són les naturals. I tant és viure en una planta baixa com en un 12è pis. Les falles també són pernicioses, un punt que concentra molta energia. Però sí, hem de revisar que la instal·lació elèctrica estigui en condicions, desconnectar el Wi-Fi, apagar els telèfons mòbils i no tenir-ne de sense fil, no fer servir vigilabebès, usar despertadors de piles i desendollar televisors i aparells elèctrics al dormitori... Els menors de catorze anys no haurien de parlar pel mòbil, però si ho fan, amb el mans lliures.
I contra l'energia natural què fem?
En països com Bèlgica, Alemanya i Àustria, abans d'edificar miren les condicions del terreny, si el lloc és sa i és lluny de torres elèctriques.
Com ens en podem deslliurar?
Evitant l'exposició a la seva vertical en el moment en què descansem o treballem. Sovint és tan senzill com moure el llit o canviar-lo d'habitació. Cal evitar les exposicions prolongades, com ara a la feina, que també ens pot emmalaltir.
Hi ha coses que puguin fer sospitar que potser no es viu al millor lloc? Jo visc al costat d'un riu...
Doncs tens molts números de tenir un corrent subterrani. O si el teu carrer es diu Riera de tal o Rambla de tal altre. Però a Barcelona me n'he trobat molts casos, i no tenien nom de riera o torrent, i així i tot estaven en un lloc geopatogen.
I si visc a la muntanya?
També tens molts números. Andorra és una zona amb molts corrents i energies interns i, a Catalunya, en tinc detectats molts casos a Osona i sobretot a Aiguafreda, la Garriga i Centelles, Teià, Mataró, Argentona... Però passa a tot arreu.
Seria difícil trobar un municipi sense corrents subterranis?
És que no n'hi ha cap, no se n'escapa ningú! El cert és que hi ha corrents més o menys forts, segons el cabal i la inclinació de la muntanya, i si ha plogut més o menys.
Tots hi estem exposats?
Sí, però les dones hi són més sensibles.
Els símptomes d'alerta són...
L'alteració del son, llevar-te més cansat que en anar a dormir o amb mal de cap, despertar-te de nit, sempre a la mateixa hora, sovint entre les 3 i les 4, sentir-te apàtic sense motiu, tenir alguna malaltia diagnosticada o depressió...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.