Societat

col·lectius

L'acampada de la plaça Catalunya vol plantar-se a la Ciutadella

Els “indignats” reivindicaran la desobediència civil davant del Parlament el dia del debat dels pressupostos

Interior està alerta per impedir un altre assentament

A les sis d'aquesta tarda el moviment dels “indignats” es vol traslladar al parc de la Ciutadella, davant del Parlament, per tal d'impedir que dimecres els parlamentaris puguin començar a debatre, com està previst, els pressupostos de la Generalitat pel 2011. “Aturem el Parlament” és la consigna donada pel col·lectiu que reivindica “la legitimitat de la desobediència civil” per oposar-se a “l'aprovació de lleis injustes” (en aquest cas les retallades previstes pel govern d'Artur Mas). La consigna aprovada és, en tot cas, que l'acció sigui “absolutament pacífica, no violenta i massiva”.

El suposat pacifisme, però, ha fet disparar totes les alarmes al Departament d'Interior, que té preparat un dispositiu amb què, per un costat, vol garantir dimecres
l'accés dels diputats al Parlament i, per un altre, impedir que es construeixi un segon campament d'“indignats” en un altre espai públic. Interior, però, no va voler ahir donar cap dada en relació amb l'operació que prepara, després del fracàs i de les crítiques rebudes arran dels fets de la vigília de la final de futbol de Wembley, quan, amb l'excusa de netejar la plaça, els Mossos van acabar carregant molt durament contra els acampats.

Tot esperant veure com es farà el trasllat al parc de la Ciutadella (hi ha dues convocatòries: una per avui a les sis de la tarda i una altra per demà al matí a les set), el campament a la plaça de Catalunya continua. Ahir al vespre es mantenien la majoria de casetes i tendes de campanya tot i que l'assemblea ja ha decidit plegar i que només quedin un parell de comissions organitzadores per anar fent actes puntuals i coordinar altres accions.

“Teòricament es van desmantellant estands i casetes d'algunes comissions, però tot va lent”, admetia una de les responsables d'informació, una de les poques comissions que no faran el desmuntatge. El que passarà a la Ciutadella avui a
partir de les sis, ahir era una gran incògnita.

LES DATES

15.06.11
El Parlament català
ha de debatre els pressupostos. Els “indignats” han instat a la desobediència civil.
19.06.11
Hi ha prevista
una gran manifestació de protesta dels “indignats”. Està convocada a les cinc a la plaça de Catalunya.

Aixecat el campament de la Puerta del Sol de Madrid

El moviment del 15-M que ha estat acampat 28 dies a la Puerta del Sol de Madrid ja
ha estat desmantellat. Els “indignats”, que han mostrat l'abisme que separa el gruix de la societat amb la classe
dirigent, ha deixat només una vela d'informació. Es tracta d'una tenda muntada amb palets de fusta que continuarà oberta per mostrar les accions que es fan als diversos barris de la capital. Tan sols una dotzena d'“indignats” han decidit continuar dormint a la plaça. Ho fan a títol personal, ja que l'assemblea va
decidir el contrari.

Els portaveus del moviment el mantenen viu i
segueixen informant els
ciutadans que s'apropen
a la plaça de les principals idees i reivindicacions del col·lectiu, un grup de gent que va ocupar la plaça improvisadament uns dies abans de les eleccions municipals.

El campament es va desmantellar durant tot el diumenge i van ser els mateixos “indignats” els qui van
netejar la plaça. Ahir els serveis de neteja de l'Ajuntament van acabar-la de deixar neta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.