Societat

Els mossos imputats pel cas Raval declaren davant la jutgessa

Quatre dels agents han entrat aquest matí vestits de paisà, amb ulleres de sol i acompanyats per una vintena de companys

Quatre dels mossos d'esquadra imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, en el cas del Raval, han arribat a la Ciutat de la Justícia per declarar davant la jutge amb ulleres de sol i camuflats entre una vintena de companys, amb la qual cosa han dificultat que se'ls identifiqués.

La titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona ha citat a declarar avui com a imputats a vuit mossos d'esquadra que van participar en la reducció de l'empresari, que va morir el passat 6 d'octubre després de ser immobilitzat per la policia catalana al barri barceloní del Raval.

Està previst que aquest matí la jutge interrogui quatre dels agents imputats i que a la tarda, després d'una pausa per dinar, ho facin els altres quatre.

Els agents citats per a aquest matí han arribat a la Ciutat de la Justícia vestits de paisà, alguns d'ells amb ulleres de sol i fins i tot en algun cas amb el cap cobert per una caputxa.

Els imputats han entrat entre un grup d'una vintena de mossos, vestits de forma similar a ells, per així dificultar la seva identificació per part dels nombrosos mitjans de comunicació que avui han acudit a la Ciutat de la Justícia per a la cobertura de la informació.

Els mossos que no estaven citats com a imputats han abandonat els voltants de la sala de vista on es van a dur a terme les declaracions després d'acompanyar a la porta els seus companys, mentre que els quatre que seran interrogats han esperat en una sala de testimonis annexa a que comencés la seva compareixença davant la jutge.

La jutge Eva Moltó ha imputat els vuit agents de la policia catalana per delictes contra la vida i/o la integritat física, contra la integritat moral, obstrucció a la justícia i coaccions.

Segons la seva opinió, existeixen indicis que els agents no es van limitar a efectuar accions per reduir a l'empresari, sinó que li van clavar cops, puntades de peu i cops de puny, i després van intentar suposadament destruir proves d'allò succeït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia