Societat

Troben el cos d'Irene Carbó a 70 km del lloc del naufragi

recerca

Els equips de salvament continuen rastrejant el riu Tampaón per localitzar el jove lleidatà que continua desaparegut

Miren d'agilitar els tràmits perquè familiars i víctimes puguin tornar aquesta setmana

L'un rere l'altre, els pitjors dels presagis es van complint. El tercer cos recuperat diumenge a Mèxic és el d'Irene Carbó, un dels quatre joves catalans desapareguts la setmana passada en aquest país en bolcar una barca al riu Gallinas, a l'estat de San Luis Potosí. El cadàver el van localitzar a uns 70 quilòmetres del lloc on va naufragar l'embarcació. Segons va confirmar el director de Protecció Civil de Mèxic, Gerardo Cabrera Olivera, el cos el va identificar el pare de la víctima, entre altres coses pel rellotge i per un lleu desplaçament del dit gros dels peus.

Zona “molt perillosa”

D'altra banda, continuen les tasques de recerca per mirar de localitzar l'altre jove català desaparegut, Francesc Espasa. Les tasques es van reprendre ahir a les vuit del matí –les tres de la tarda de l'hora catalana–, i els equips de rescat treballaven en una àrea a uns setanta quilòmetres de distància del lloc dels fets, segons va concretar Cabrera, que va afegir-hi que la millora del temps facilita la feina. Concretament, els serveis d'emergències continuen rastrejant la zona del riu Tampaón, també en helicòpter, per localitzar l'últim dels quatre desapareguts, a la zona on van trobar el cos d'una de les noies. Segons Ortega, es tracta de Taninul, una zona “molt perillosa”. Tot i que ahir ja no plovia, el riu baixava amb molta força, la qual cosa dificultava l'operació de recerca.

D'altra banda, segons fonts del Departament de Vicepresidència de la Generalitat, s'estan fent les gestions necessàries per repatriar a Catalunya els cossos de les tres joves que ja han estat identificades, les germanes Núria i Neus Terradas i Irene Carbó, totes tres veïnes de Cassà de la Selva.

Viatge de tornada

El cònsol honorari espanyol a l'estat de Tamaulipas, José Luis Ortega Delgado, va dir que els dos familiars de Núria i Neus Terradas tenien previst emprendre el viatge de tornada a Catalunya des de Tampico, des d'on es desplaçaran a la capital mexicana per agafar-hi el vol de tornada. Però això dependrà del que facin els dos familiars d'Irene Carbó, que en principi no preveuen tornar a Cassà de la Selva fins que el cos de la jove no pugui ser repatriat en el mateix avió en què viatgin els familiars. En tot cas, la Generalitat gestiona la repatriació dels cossos de les tres joves cassanenques, i s'espera que arribin a Catalunya aquesta mateixa setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.