Política

CRISI A L'AJUNTAMENT

El regidor del PDB al govern de Blanes plega del partit

Fernando Gómez continua a la regidoria

L'oposició l'acusa de trànsfuga i demana a l'alcalde que el faci fora

El regidor de Turisme i Fires i Festes de Blanes, Fernando Gómez, ha abandonat el Partit Democràtic de Blanes (PDB) arran de la seva decisió de seguir en el govern municipal tot i que el seu partit va decidir la setmana passada sortir-ne. La determinació d'abandonar el partit la va prendre Gómez per iniciativa pròpia i la renúncia la va presentar i es va acceptar formalment dilluns a la nit en una reunió del partit. Aquest diari no va poder contactar ahir amb Gómez per preguntar-li sobre la seva renúncia, mentre que l'alcalde, Josep Trias (CiU), no va voler fer cap declaració d'aquest fet fins a tenir la confirmació oficial de la renúncia del regidor i conèixer-ne els motius exactes.

Mentrestant el PDB ja s'ha reestructurat internament després de la marxa de Gómez, i també ha substituït aquest regidor com a representant del partit en diferents entitats municipals, com Mitjans de Comunicació Municipals de Blanes, el Patronat Municipal de Turisme, Aigües de Blanes i els diferents consells municipals.

Dures crítiques a Trias

L'oposició considera que Fernando Gómez és un trànsfuga. Lourdes Fàbrega, del PSC, va remarcar que el PDB “es va crear basat en una ideologia poc clara”, i que per això “ara a una persona li interessa plegar i a l'altra no”. “Gómez hauria de plegar per moltes raons, i perquè és un trànsfuga”, va dir la regidora socialista. “Si tu deixes una opció política, deixa el càrrec”, va afegir-hi. Fàbrega considera que “la culpa de tot el que ha passat” no la té el PDB, “la té CiU” per haver pactat amb ells, opina.

El portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, va opinar ahir que aquest “és un cas de transfuguisme”, va recordar que hi ha un pacte entre partits sobre aquest fenomen i va acusar l'alcalde, Josep Trias (CiU), de “fer-ne cas omís”. Salmerón va considerar que “el principal culpable” és l'alcalde, a qui va acusar de “tenir afany de poder” i de permetre la influència del PDB. “Reclamarem que el facin fora per transfuguisme, i ja teníem pensat demanar-ne la dimissió el proper 27 de setembre per les seves declaracions pel tema dels gais”, va explicar Salmerón.

LA FRASE

Haurem de preguntar a l'alcalde perquè fa cas omís del pacte contra el transfuguisme
Joan Salmerón
PORTAVEU D'EUIA-ICV

Un cas de transfuguisme inversemblant

El cas de Fernando Gómez no deixa de ser inversemblant. El regidor ha abandonat el partit perquè no volia acatar la decisió de sortir del govern, però ni el PDB li reclama l'acta de regidor, ni ha estat un trencament traumàtic, ni implica cap canvi de govern. El partit liderat per Anselm Ramos no li ha demanat ni li demanarà l'acta, ja que en cas de renúncia seria el número tres de la llista qui entraria a l'Ajuntament. Aquesta persona és Eduard Vila, que a finals del 2007 va protagonitzar una escissió que va comportar la marxa del PDB d'una bona part de la militància. Reclamar l'acta seria, per tant, absurd, ja que esdevindria regidor Vila, en el cas que aquest no hi renunciés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.