Societat

catàstrofes naturals

Un ens garantirà el bon ús de l'ajuda al Pakistan

Puja a vuit milions la xifra de persones que necessiten ajuda molt urgent

La desconfiança de la comunitat internacional cap a les autoritats del Pakistan, un país amenaçat per la fam, les malalties i la mort, els ha obligat a moure fitxa: el govern de Yusuf Razá Guilani va crear ahir un ens independent per supervisar la transparència de l'ajuda destinada als afectats per les inundacions. “Les nostres accions seran revisades públicament –va anunciar el primer ministre pakistanès–, perquè hi hagi una distribució equitativa dels diners, sense cap mena de discriminació”.

“Aquesta comissió fiscalitzadora d'alt nivell podrà reduir el dèficit de confiança de la comunitat internacional, però serà només un talismà d'eficàcia limitada”, va criticar ahir l'activista pakistanès per la defensa dels drets humans, I.A. Rehman.

Mentre es comencen a establir mecanismes de control per a l'ajuda, cada dia surten dades noves que evidencien el dramatisme d'un desastre que ja ha fet 1.500 morts i ha afectat 20 milions de persones. L'ONU va advertir ahir que ha augmentat fins a vuit milions la xifra de damnificats que necessiten ajuda molt urgent. Pel que fa al volum d'ajuts, tot i que han pujat, ahir només hi havia fons per cobrir la meitat dels 460 milions de dòlars que són necessaris per al pla d'emergència inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.