Societat

Altres actuacions

Gamma verda

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la torre de 9 i el pilar de 8 al Catllar. La Colla Jove Xiquets de Tarragona triomfa a l'Arboç i els Moixiganguers d'Igualada fan el primer 4 de 8 del seu historial

Doblet de gamma extra! Els Castellers de Vilafranca es van erigir en els protagonistes estel·lars d'un cap de setmana fabulós. Els verds van descarregar dos castells de la màxima dificultat –els seus primers gamma extra de l'any–, que van acompanyar de tres castells de 9 pisos. Una demostració de força descomunal a una setmana de la macrodiada de Sant Fèlix del 30 d'agost, una cita cabdal del calendari que també comptarà amb la presència d'una Colla Vella molt recuperada, d'una Colla Joves plena de dubtes i d'uns Minyons de Terrassa amb pinta de tapats.

La històrica plaça del Catllar, una petita localitat del Tarragonès que estima els castells com la que més, va esdevenir el referent inqüestionable de la jornada. I és que dissabte, a l'horabaixa, a la plaça de la Vila del Catllar els Castellers de Vilafranca hi van rubricar la millor actuació del que portem de temporada, amb una torre de 9 i un pilar de 8 impressionants a parts iguals, que eleven el feu a la categoria selecta de plaça de gamma extra. Els vilafranquins van arrodonir el recital amb un 3 de 9 de les balenes, és a dir, de format pesant (prova de 3 de 9 amb l'agulla) i el 4 de 9. Com
si res.

Al costat dels verds, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va anar a la seva, és a dir, a recuperar castells i moral després de la recent patacada de la Bisbal. I la Vella va poder fer les paus tant amb el 3 de 9 com amb el 4 de 8 amb el pilar i amb el pilar de 6. En una nit castellerament màgica per a tothom, la Colla Jove Xiquets de Tarragona també va superar-se a si mateixa i va descarregar el 3 de 9 que dijous passat li va quedar a mitges per Sant Magí, a més d'un altre 5 de 8. L'afició local es fregava els ulls i no s'ho creia.

Igualada i l'Arboç

Ahir els Castellers de Vilafranca van actuar a Igualada, on, amb una marxa menys, van segellar una actuació excel·lent culminada amb un 3 de 9 amb un folre format solament per manilles (prova de 3 de 10). També hi havia els Minyons de Terrassa, que, en la seva primera aparició després de vacances, van firmar una discreta tripleta encapçalada pel 3 de 8.

Paral·lelament, a l'Arboç del Penedès, mentre la Colla Vella carregava el 4 de 9, que va caure quan ja sortien els dosos, i la Colla Joves mantenia les constants, és a dir: 5 de 8 impecable i castell de 9 desmuntat (aquesta vegada va ser el 4 de 9), la Jove de Tarragona es convertia en la gran triomfadora de la diada. Els tarragonins van repetir el 5 de 8 i el 3 de 9 de la nit abans i, enduts per l'eufòria, van rematar la jugada amb el seu primer 4 de 9 de l'any. La Jove va guanyar les dues colles de Valls. Així es forja un equip per aspirar a tot.


La

jornada


Dijous, 19 d'agost


Dissabte, 21 d'agost


Diumenge, 22 d'agost


diumenge, 29 d'agost

(Vigília de sant fèlix)


vilafranca del Penedès


14.30 plaça de la vila


Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca.

El Catllar Plaça de la Vila

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/8fm

Vella dels Xiquets de Valls:

2/8f, 3/9f, 4/8a, P/6

Jove Xiquets de Tarragona:

5/8, id3/9f, 3/9f, 2/8f, 2P/5

Recomanem

Tarragona

Jove Xiquets de Tarragona:

5/8, 3/9f(c)

Xiquets de Tarragona:

3/9f(c), 4/8

Sant Pere i Sant Pau:

3/7, 4/7a

Xiquets del Serrallo:

4/7, 4/7a

“Som de vuit!”, crit moixiganguer

El gran moment en clau local de la festa major d'Igualada es va produir quan els Moixiganguers d'Igualada van descarregar, de sortida, el primer 4 de 8 del seu historial. Tota una gesta per als Moixiganguers, que intentaven ahir per primer cop el carro gros. El cap de colla, un eufòric Miquel Bernardí, donava les gràcies a sant Bartomeu “per la força que ens ha donat”, però l'èxit és el resultat d'una evolució creixent, constant i continuada. Entre crits de “Som de vuit”, els Moixiganguers van arrodonir la millor actuació amb el 5 de 7 i el 3 de 7 per sota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.