Cultura

Xavier Bertran guanya el Premi Enric Valor amb una novel·la de misteri ambientada al circ

Literatura

Picanya (País Valencià) (ACN).- L'autor Xavier Bertran ha guanyat el Premi de narrativa juvenil Enric Valor amb una novel·la de misteri ambientada al circ. Es tracta de la novel·la 'Els punyals imprecisos', que centra la intriga en el crim en lloc de en l'assassí. El premi, que l'han convocat Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya (País Valencià), està dotat amb 6.000 euros i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

A dos quarts de nou d'aquest dissabte al vespre s'ha fet entrega del premi al Centre Cultural de Picanya. En total, s'han presentat 26 obres en el certamen.

'Els punyals imprecisos' és una novel·la policíaca ambientada en un circ ambulant. Un error del llançador de punyals provoca una desgràcia. Com que no és la primera vegada, hi ha qui pensa que no es tracta d'un accident sinó d'un assassinat. A partir d'aquí, l'argument avança com un combat entre dues intel·ligències, la de l'investigador que busca proves incriminatòries, i la del llançador que preveu els esforços del rival amb sarcasmes i maniobres. Les sorpreses esperen a cada escena. Tots dos són artistes del circ, que fa de teló de fons de la brega amb les divertides anècdotes d'aquest món ple de color. En la novel·la, l'autor juga amb la realitat i la ficció, que es confonen i capten l'atenció del lector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.