Societat

Benet XVI concedeix el títol d'arquebisbe 'ad personam' a Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell

El Papa reconeix la tasca pastoral i la funció de copríncep d'Andorra del prelat

La Santa Seu ha fet públic aquest divendres que Benet XVI ha concedit el títol i la dignitat d'arquebisbe ad personam, és a dir, a títol personal, a Joan-Enric Vives i Sicília, bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra. El decret de concessió del títol diu que se li atorga no solament en reconeixement dels seus mèrits i del zel pastoral a la diòcesi, sinó també per la singular condició del bisbat d'Urgell, que inclou el Principat d'Andorra.

El títol i dignitat d'arquebisbe concedit a títol personal l'equipara als altres arquebisbes de l'Església catòlica, que estan al capdavant de les diòcesis que són arquebisbats, tant metropolitans com no, és a dir, tant si tenen diòcesis sufragànies com si no.

Joan-Enric Vives ocupa els càrrecs de bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra des del 12 de maig del 2003, i va prestar el seu jurament com a copríncep i cap d'Estat del Principat d'Andorra el 10 de juliol del 2003 a la Casa de la Vall d'Andorra la Vella, davant el Parlament andorrà. Està previst que el dissabte 10 d'abril al migdia el nunci del Papa a Andorra i Espanya, monsenyor Renzo Fratini, farà entrega oficial de la distinció d'arquebisbe a Joan-Enric Vives i presidirà una eucaristia d'acció de gràcies a la catedral de Santta Maria de la Seu d'Urgell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.