Punt divers

S'inaugura a Tremp la primera delegació de l'Estat de submarinisme d'alta muntanya

Tremp compta des d'aquest dilluns amb una delegació de Muntanya de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques. Es tracta de la primera d'aquestes característiques de tot l'Estat. Salvador Punsolas, president de la Federació, ha dit que aquesta delegació omplirà un buit que hi havia fins ara. Un dels objectius de la Federació és promoure aquesta zona pel que fa a la pràctica d'aquest esport en alta muntanya i sota gel. Punsolas ha dit que una forma d'aconseguir-ho és organitzant competicions als Pirineus. De les tretze que organitza la Federació, vuit es podran fer als llacs dels Pallars. Actualment el busseig en alta muntanya es practica en set llacs del Pirineu.

Al capdavant d'aquesta delegació hi ha Josep Fillat, promotor de Busseig Pallars, una empresa que es dedica a aquest esport des de fa 4 anys. Amb la posada en funcionament a més d'oferir paquets turístics pels amants d'aquest esport s'impartirà formació i s'organitzaran cursos de disciplines d'alta muntanya.Josep Fillat explica que de moment fan immersió en un total de set llacs de les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça però que l'objectiu és ampliar el número. Sant Antoni, Montcortès, Sallente, Certascan, Moralets, Naorte, La Torrassa, són els llacs on actualment es poden fer immersions. Fillat diu que ' la creació de la delegació és un avenç al futur del que pot arribar a ser la potenciació del submarinisme en llacs, disciplina fins ara inexistent a tot l'Estat. Des d'aquí s'oferirà formació i oci'. Cal dir que l'empresa de Josep Fillat també és dedica de forma altruista a netejar els fons de llacs. Aquest fet li ha estat reconegut pel mateix president de la Generalitat, José Montilla, qui li ha fet arribar una felicitació per la tasca ecològica i lúdica alhora que permetrà mantenir la qualitat mediambiental de les aigües.Fillat explica que fan busseig en aigua dolça. Aquest fet fa que tinguin molts llacs amb moltes alçades diferents. Fillat narra que la fauna dels llacs és pobra de colors però si que hi ha contrallums que el mar no té i també es poden veure els afluents que arriben directament als llacs. Són zones no massificades i naturals, diu. El president de la Federació explica que el busseig és a escala mundial i la gent es desplaça per tot el món per bussejar. A més a més, s'ha mostrat confiat que és molt possible que aquesta seu porti bussejadors de tot el món al Pirineu de Lleida.Punsolas diu que es farà també ensenyament esportiu i explica que el professional d'emergències o salvaments no depenen directament de la Federació. Des del punt de vista professional són possibilitats que s'obren per bombers i altres cossos de seguretat, explica el president de la Federació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.