Punt divers

Entra en funcionament el primer centre d'acollida per a menors tutelats de les Terres de l'Ebre a Amposta

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha inaugurat aquesta dimecres a la tarda a Amposta el primer centre d'acollida per a menors tutelats de les Terres de l'Ebre. Segons el Departament, la posada en marxa d'aquest equipament ha de permetre resoldre una 'mancança històrica' de la demarcació, atès que fins ara els menors tutelats de les Terres de l'Ebre es derivaven al centre de La Mercè de Tarragona. El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha invertit 266.000 euros en les obres per adaptar l'antic hospital on s'ubica el centre a un equipament d'aquestes característiques. L'equipament té una capacitat de 20 places per a infants i adolescents d'entre 0 i 18 anys.

L'edifici consta de planta baixa, amb la zona de despatxos per a l'equip de diagnòstic, i dues plantes superiors. A la primera, s'hi ubiquen les habitacions dels més petits, la sala de jocs i la sala d'educadors. A la planta superior hi ha la resta d'habitacions. El servei disposa d'una plantilla de 20 treballadors, que inclou educadors, un treballador social, un psicòleg i un pedagog, a més de personal de servei. El centre d'acollida està gestionat per l'entitat d'iniciativa social Suara, 'amb una àmplia experiència en l'àmbit d'atenció a la infància i l'adolescència'. Els centres d'acolliment formen part de la xarxa de recursos residencials de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Secretaria d'Infància i Adolescència, juntament amb el centres residencials d'acció educativa, els centres de primera acollida i els pisos assistits. Es tracta d'un servei residencial d'estada limitada per fer l'observació, el diagnòstic, la guarda i l'educació en casos d'atenció immediata i transitòria de situacions d'urgència que afecten a menors en alt risc social. Un cop fet l'estudi, l'equip proposa la mesura de protecció més adient: retorn a la família biològica, acolliment familiar simple o preadoptiu, o acolliment en un centre residencial de llarga durada. A la inauguració del centre d'acollida també hi ha assistit l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré; la secretària d'Infància i Adolescència, Imma Pérez; i el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs. Abans de l'acte, la consellera Capdevila ha fet la visita inaugural de les instal·lacions de la Llar residència i el centre ocupacional per a persones amb discapacitat psíquica de la cooperativa Verge de la Cinta a Jesús (Tortosa).Aquest equipament va entrar en funcionament el passat mes de febrer i ofereix 22 places residencials i 32 més de centre ocupacional, totes concertades. El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha finançat gairebé el 50% de les obres, 491.000 euros sobre un pressupost d'1 MEUR. A les Terres de l'Ebre hi ha 1.078 persones amb discapacitat psíquica. La programació territorial elaborada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania preveu la promoció fins el 2012 de 210 places públiques en centres ocupacionals, centres d'atenció especialitzada, llars residència i residència. A aquestes places cal afegir-hi les 393 places públiques existents i les 74 que hi ha en desenvolupament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.