Societat

La contra

En Joan Petit ja és a l'hospital

El gegantó de la fundació de Blanes inicia a l'hospital Sant Pau de Barcelona un periple per tots els centres que tracten nens malalts de càncer per donar-los ànims

Sempre he defensat que els elements de la faràndula, sobretot els més històrics, com l'àliga de Reus, els plens de la Patum de Berga o el drac d'Olot, per esmentar tres exemples, formen part d'un conjunt juntament amb el temps i l'espai. És a dir, que tenen sentit ple quan ballen el dia que toca i al lloc on toca. I això és el que ha pogut experimentar el gegantó de la Fundació Joan Petit de Blanes, que contribueix a la investigació del càncer infantil i dóna suport als malalts i a les famílies. Ha estat ideat per la popular dibuixant Pilarín Bayés i creat pels artistes olotins Tavi Algueró i Àngel Rigall. La Pilarín va dir, el dia en què a l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot li pintava els ulls, que en aquell moment el gegantó ja era. De fet, no ha estat ben bé fins dissabte passat, en què, coincidint amb la festa de la Mercè de Barcelona, va ballar a l'hospital Sant Pau, on passarà tot un any a la segona planta, on hi ha els infants i joves en tractament. Per això l'exjugador d'hoquei del Barça i pare del vertader Joan Petit, que malauradament no va poder superar la malaltia, va voler que fos una figura d'unes dimensions que permetessin fer-la caminar pels passadissos i per les habitacions dels hospitals catalans amb nens malalts de càncer. “Aquí el teniu. Us el deixem perquè en tingueu cura”, va dir al personal mèdic i d'infermeria.

El gegant va ballar primer al vestíbul nou del Sant Pau acompanyat pels integrants del Club Patí Hoquei Olot. Va ser l'acte oficial de cessió del gegantó al centre, on havia estat ingressat el fill de Torner. Després el gegantó, també acompanyat dels nois de l'hoquei Olot, va pujar fins a la segona planta, on, per primera vegada, va ballar per als infants que en aquell moment hi havia i per als seus familiars. Tots plegats van ser obsequiats amb regals per part de la fundació. Al final, es va viure el moment més emotiu quan el gegantó va anar a visitar tres dels pacients que estaven en habitacions aïllats de l'ambient exterior. Abans de deixar definitivament el gegant petit a l'hospital, la comitiva va anar a ballar a la plaça de Catalunya en el marc de la mostra d'entitats. En Joan Torner va fer notar, amb referència al gegantó, que és calb perquè està en tractament, però va insistir que riu. Va animar així els nens malalts i els seus familiars recordant-los que la malaltia se supera i cada dia més. Com també ell mateix havia dit: “Aquest gegant té vida i en donarà als nens amb càncer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.