Societat

societat

La UdG i 4 universitats més volen ser el motor que dinamitzi el sud d'Europa

Les universitats de Girona, Lleida, les Balears, Perpinyà i París VI creen un ambiciós projecte per impulsar la recerca i transferència de coneixements

Les universitats de Girona, Lleida, les Illes Balears, Perpinyà i París VI, a través de l'Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda, van formalitzar ahir, a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG, la creació d'una entitat, el Pol de Recerca i Ensenyament Superior Pirineus Mediterrani (PRES PM).

Aprofitant la sinergia de col·laboració existent entre les diferents universitats, aquestes han volgut fer un pas més i crear un espai transfronterer de formació i transferència de coneixement únic i inèdit en el marc de l'euroregió dels Pirineus Mediterrani per tal de guanyar pes en l'àmbit europeu i també en l'internacional.

Els principals àmbits d'actuació conjunta són la sostenibilitat turística, l'aigua, l'alimentació i la salut, la física, computació i aplicacions. El PRES PM aplega una comunitat universitària de 80.000 estudiants i 3.300 professors i investigadors, un conjunt d'ensenyament superior i de recerca que propiciarà un ventall formatiu i d'itineraris pluridisciplinaris d'excel·lència.

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va manifestar ahir, després de la presentació pública del projecte, que “es tracta de treballar conjuntament per ser un pol d'atracció al sud d'Europa i reforçar la nostra presència a nivell internacional”. La rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, va destacar la importància de guanyar en competitivitat en l'àmbit europeu. “Les universitats hem de compartir un futur en comú per ser el motor que ens cal com a territori davant d'Europa”, va dir Casas.

Jean Benkhelil, rector de la Universitat de Perpinyà, va indicar que la importància del projecte rau en la unió de les forces de les diferents universitats que hi participen per presentar iniciatives de dimensions europees i internacionals.

El director de l'Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda, Philipe Lebaron, va indicar que, en el marc d'aquest projecte, ja s'està treballant en la creació d'un laboratori europeu.

LA XIFRA

80.000
estudiants
té la nova comunitat universitària, juntament amb 3.300 professors i investigadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.