Política

Consultes discretes

Un 4,5% de les 209.500 persones convocades a anar a les urnes en les consultes sobiranistes han anat a votar fins a dos quarts de dues del migdia

Sis municipis voten aquest diumenge sobre la independència de Catalunya, entre els quals Tarragona, la tercera capital catalana que celebra aquest acte

La cinquena onada de consultes sobiranistes organitzades en municipis catalans ha arrencat aquest diumenge amb una escassa participació. La participació en les consultes sobiranistes que aquest diumenge es fan a sis municipis catalans ha estat del 4,5% fins a dos quarts de dues del migdia, la més baixa registrada fins ara en votacions d'aquest tipus.

A les 14.00 hores només arribava al 3,73% a la ciutat de Tarragona. A més de Tarragona, principal localitat on avui se celebren consultes d'autodeterminació, també n'hi ha a Rubí , Gósol, la Bisbal del Penedès, Olesa de Bonesvalls i Villalonga del Camp.

La jornada s'està desenvolupant amb total normalitat i no s'ha registrat cap incident en els 44 col·legis electorals oberts des de les nou del matí en els sis municipis catalans, que sumen un cens de votants potencials de 209.463 persones, segons un comunicat de la Coordinadora Nacional per a la Consulta sobre la Independència.

Al marge de Tarragona, on havia votat el 3,73%, a Rubí el percentatge no passava del 6%, a Olesa de Bonesvalls era del 7%, en Vilallonga del Camp assolia l'11,29%, a la Bisbal del Penedès ascendia a un 10,79% i en el petit municipi de Gósol, amb 217 empadronats, pujava al 15% a les 14.00 hores.

Un dels votants que s'han acostat a les urnes a Tarragona ha estat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha qualificat “d'enormement positiva” l'organització d'aquestes consultes, ja que “van estenent” entre la societat una clara “consciència de que el futur de Catalunya només tenen dret a decidir-lo els catalans, ningú més”.

ARubí ha dipositat el seu vot el secretari general d'ERC, Joan Ridao, qui ha volgut treure importància a la polèmica sobre la utilització d'urnes de la Generalitat en aquestes consultes, ja que Rubí fa servir urnes cedides pel departament de Governació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.