Comunicació

Nou setge de Camps a TV3

El govern valencià demana autorització a un jutjat per precintar el repetidor de TV3 a la Safor

La Generalitat Valenciana ha demanat a un jutjat del contenciós administratiu que l'autoritze a precintar el repetidor del pic Montdúver, propietat d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que emet la programació de TV3 per a Gandia i la comarca de la Safor i per a una part de les comarques de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Marina Alta.

La Direcció General de Promoció Institucional vol accedir a la instal·lació el pròxim 15 de desembre amb tres funcionaris, agents de la policia autonòmica i una empresa de manyeria.

El jutjat ha donat a ACPV i al fiscal un termini de cinc dies perquè hi presenten al·legacions.

No és la primera vegada que el govern de Camps tracta de tancar aquesta instal·lació, encara que fins ara els jutges ho han impedit. En qualsevol cas, la jurisprudència en aquest sentit és contradictòria. Si fins ara ACPV ha aconseguit eludir la clausura del Montdúver o dels repetidors que donen cobertura a València i l'Horta o a Castelló i la Plana, ha fracassat en el cas d'Elx, Alacant i l'Alacantí amb els mateixos arguments.

ACPV considera la nova petició de l'executiu valencià “una ofensiva” i “un atemptat a la llibertat d'expressió, a la pluralitat informativa i a la normalització del català en l'àmbit de la comunicació”.

L'entitat presidida per Eliseu Climent va assegurar que el govern de Camps no només persegueix TV3 sinó l'ACPV mateixa. “En setembre van anunciar mesures contundents, com ara la petició de la retirada de les subvencions a ACPV per part de la Generalitat de Catalunya o una reforma legal que permetria actuar contra els propietaris dels terrenys on s'instal·len els repetidors”, es critica en un comunicat.

La Generalitat Valenciana va iniciar una campanya de tancament de repetidors en 2007, tant dels d'ACPV com d'aquells que són de propietat municipal, acompanyats d'amenaces de multa.

El govern de Camps no es nega a la recepció de TV3 –no concep, en canvi, la dels canals 33, 3/24 ni Super3/300–, però demana a l'executiu espanyol un nou múltiplex on ubicar aquest senyal i el d'altres televisions de territoris veïns.

El setge als repetidors s'uneix al rebuig del gabinet de Zapatero que es tramite al Congrés la ILP Televisió Sense Fronteres –subscrita per 651.650 signatures–, que legalitzaria l'intercanvi d'emissions entre territoris que comparteixen llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.