Política

Mas i Montilla homenatgen Macià

El president en funcions i el president electe, junts davant la tomba de l'Avi

Es compleixen 77 anys de la mort del president republicà, mort el dia de Nadal del 1933

El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, i el president electe, Artur Mas, han homenatjat conjuntament aquest matí de Nadal al president republicà Francesc Macià, amb motiu del 77 aniversari de la seva mort, el 25 de desembre de 1933.

Durant l'homenatge, en què tots dos presidents han declinat fer declaracions, s'ha fet una ofrena floral i s'ha guardat un minut de silenci, durant el qual s'ha interpretat El Cant dels Ocells.

Mas i Montilla han dipositat una corona de llorer a la tomba de l'Avi, el seu antecessor en temps de la república, situada al Cementiri de Montjuïc, i han parlat cordialment uns minuts, fins que han marxat cadascun en un cotxe diferent.

A la tomba de l'expresident, on se celebra tradicionalment l'homenatge, han acudit també els set integrants de la Taula del Parlament, amb la presidenta Núria de Gispert al capdavant.

Mas i Montilla ja van protagonitzar aquest divendres una trobada, en el qual el president en funcions li va lliurar un informe econòmic que evidencia que Catalunya incomplirà els objectius de dèficit per a 2010, ja que es situarà entre el 3,1% i el 3,3% del PIB, enfront del 2,4% previst.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.