Societat

Trias descarta un pacte amb el PSC a Barcelona

El candidat de CiU a l'Ajuntament de la capital catalana creu que la gent no entendria que guanyessin i no fessin el canvi

El líder municipal convergent considera que Mascarell ha estat menystingut pel PSC

El candidat convergent a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha tancat la porta a la possibilitat d'un pacte de govern amb el PSC després de les eleccions.

La sociovergència havia estat fins ara una de les opcions que preveia el convergent, que fins i tot durant el mandat s'havia ofert a l'alcalde socialista Jordi Hereu com a soci. Però Trias ha assegurat avui que aquest pacte ara no seria comprensible perquè els ciutadans “volen un canvi i no entendrien que guanyéssim i no el féssim”.

Per al líder del grup municipal de CiU, en canvi, el que sí seria possible després de les eleccions i amb ell mateix a l'alcaldia “és buscar fórmules de col·laboració estreta amb gent que fins i tot pot ser socialista”, traslladant així el concepte del “govern dels millors” proclamat pel president de la Generalitat, Artur Mas, a l'Ajuntament de Barcelona. Segons ell, Hereu s'equivoca en no voler comptar puntualment amb la federació nacionalista.

Mascarell, menystingut pel PSC

També creu que, ara per ara, el PSC té més decidit que Jordi Hereu pot repetir com a candidat, sobretot després que Mas hagi fitxat al que fos conseller del Govern tripartit, Ferran Mascarell, que a més s'havia postulat per rellevar a la candidatura municipal a l'actual alcalde. En aquest sentit, Trias creu que Mascarell no hauria estat l'alcaldable “perquè el seu partit no estava per aquesta opció”. Tot i això, considera que la deserció del conseller al PSC “li clarifica les coses a Hereu i evita segons quines discussions entre ells”.

Trias, que assegura no haver tingut “res a veure” amb el fitxatge del socialista com a titular de Cultura del govern d'Artur Mas i creu que aquest s'explica perquè des del PSC “l'han menystingut”. A més, ha afegit que el projecte de Mascarell “és catalanista” i ha fet moltes reflexions en públic que els socialistes catalans no han recollit com a una riques, sinó “amb indiferència o en alguns casos amb hostilitat”

Per això, Trias ha recomanat als socialistes que facin un gir catalanista. “Pel país és bo que el cor catalanista del PSC no es perdi”, ha afirmat el dirigent convergent. En aquest sentit, ha argumentat que “la realitat i el centre de Catalunya és gent una mica d'esquerres, no excessivament, i catalanista” i que “tothom que s'allunya del centre pot treure un bon resultat electoral, però no toca el cel”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.