Serveis

El govern atura totes les ampliacions del metro excepte l'L9

reprogramades

El tripartit ja va parar obres, com ara l'estació d'Ernest Lluch de l'L5

Tampoc l'L2 i l'L4 seran als comptes

L'obra de l'interior de l'estació d'Ernest Lluch començarà amitjan 2013

Allà on no hi ha màquines treballant, enguany tampoc n'hi haurà. Només continuaran perforant, encara que sigui a un ritme més lent, les tuneladores de l'L9. El govern ha reconegut obertament que algunes estacions de l'L9 hauran d'esperar i ha dit implícitament que en el pressupost del 2011 no inclourà obres com ara les ampliacions de l'L2 i l'L4 o l'arquitectura de l'estació d'Ernest Lluch de l'L5. Aquestes infraestructures no avançaran fins que a la caixa de la Generalitat hi hagi prou diners com per reprendre-les.

Fonts del govern diuen que mai han donat cap data per començar l'ampliació de l'L2 fins enllaçar amb l'L9, però sí que s'havien compromès amb l'Ajuntament que les obres coincidirien amb les del mercat de Sant Antoni. El consistori ja ha reconegut que veu improbable que les dues obres es facin simultàniament, perquè la Generalitat els ha dit que no es pressupostaran ni aquests any ni el vinent.

L'ampliació de l'L4 està lligada a les obres de l'L9 i el govern difícilment començarà a fer un túnel nou, ja que ha afirmat que s'alentirà el ritme de perforació de les tuneladores que ja estan en marxa.

L'estructura de l'estació d'Ernest Lluch de l'L5 està feta però els treballs d'arquitectura i adequació de l'interior no han començat; estan aturats des del juny, quan el govern tripartit va reprogramar aquestes obres. Entre les previsions més immediates de la Generalitat no hi ha començar a fer els interiors d'aquesta estació. El director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, va recordar ahir les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, segons el qual el govern no començaria cap obra nova fins al 2013. “Fins llavors no tenim diners”, va dir Font. Tanmateix, va voler transmetre la idea que la Generalitat no s'està de braços plegats: “Actualment estem fent el projecte constructiu de l'estació Ernest Lluch”.

Les obres, però, que tindran un cost de 18 milions d'euros, no es pressupostaran aquest any. El més probable, segons les explicacions de Font, és que els treballs comencin a mitjan del 2013, s'allarguin un any i mig i acabin a final de l'any 2014.

Lluny de buscar la confrontació amb la Generalitat, l'alcalde Jordi Hereu va evitar burxar a la ferida i va dir que entenia i defensa la reprogramació, però va afegir: “Espero que el govern faci al més aviat possible el 20% que queda pendent de l'estació”. La nova estació es construeix entre les de Pubilla Cases i Collblanc, entre els municipis de l'Hospitalet i Barcelona, i tindrà dos vestíbuls adaptats a persones amb mobilitat reduïda independents, un dels quals connectarà amb el Trambaix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.