Economia

L'acció de Repsol ja recull un valor zero per a YPF

Els analistes valoren la petroliera entre els 19 i 20 euros per títol sense la filial argentina

Les accions del grup controlat per La Caixa cauen un 6% i tanquen a 16,4 euros

Els títols de Repsol van caure ahir un 6,06% a borsa, fins als 16,4 euros, encara que els analistes creuen que a aquest preu l'acció ja té en compte un valor zero d'YPF. Diverses cases de borsa calculen que, amb una valoració zero de la filial argentina de la petroliera, l'acció de Repsol val entre els 19 i 20 euros, significativament per sobre del tancament d'ahir. I és que les accions de Repsol han perdut un 29% del seu valor des de l'1 de gener, afectades no només per la crisi econòmica sinó també per un augment de les tensions a la filial argentina, que han acabat en l'expropiació. “Si prenem el valor actual de mercat d'YPF, la nostra valoració de Repsol superaria els 22,9 euros per títol; però si valorem tota la participació a zero, el preu objectiu se situaria entre els 19 i 20 euros”, sosté Jorge González, analista financer de Banc Sabadell. Cal tenir en compte, però, que l'estat argentí donarà un valor al 50,01% expropiat d'YPF i, encara que aquest sigui baix, s'hauria de sumar al preu objectiu.

“L'acció pot veure's llastada a curt termini per notícies negatives, com ara rebaixes de dividend o ampliacions de capital, però a partir del nivell actual té potencial a llarg termini”, hi afegeix González. L'analista apunta, no obstant això, que la dimensió de Repsol sense YPF podria comprometre el seu futur com a grup independent: “S'ha de tenir en compte que el primer accionista [La Caixa] ha declarat com a no estratègic el seu paquet.” Ara cal veure el pla de creixement que segueix el grup un cop tancat el potencial que suposava YPF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.