Salut

salut

Les primeres retallades del Trueta es començaran a aplicar l'1 de maig

La direcció preveu suprimir 34 llocs de treball de personal eventual amb la posada en marxa d'un paquet de mesures considerades no assistencials

La primera de les quatre fases del pla de xoc d'estalvi econòmic previst per a l'hospital Josep Trueta es començarà a aplicar l'1 de maig i conté un seguit de mesures que la direcció considera que no afectaran la qualitat assistencial. Aquestes mesures són: la reducció de l'estructura de la gestió i direcció, la recuperació del personal que tot i tenir contracte amb l'Institut Català de la Salut (ICS) està treballant en altres centres sanitaris, la no-cobertura de la formació pròpia que ofereix l'hospital i l'eliminació del concepte d'encavalcament de torns. Aquest concepte es refereix a l'allargament de la jornada laboral que el personal assistencial (infermeres i zeladors) fa per intercanviar informació sobre els pacients abans de començar el torn i quan l'acaba. Un concepte que si s'elimina representarà la supressió de quinze llocs de treball eventuals. La reducció de l'estructura organitzativa i el no-desenvolupament dels cursos de formació comportaran la reducció de deu professionals i d'uns altres nou, respectivament. Unes mesures que comportaran, en total, la retallada de la plantilla en 34 professionals eventuals.

Dins d'aquest primer paquet de mesures, que la direcció va explicar ahir als sindicats que formen part de la junta de personal, també s'inclou la revisió dels contractes amb els mitjancers culturals i dels contractes de col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO) –especialitzat en el diagnòstic, tractament del càncer i recerca– i l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), encarregats de fer proves diagnòstiques, com ara les TC. Amb aquestes primeres accions s'aconseguiria estalviar un 5,21% de l'11% que el Departament de Salut ha demanat al Trueta que retalli del seu pressupost anual, de 140 milions d'euros. Respecte de les altres tres fases del pla de xoc, la direcció no va avançar-ne el contingut en espera que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ho faci la setmana vinent. Amb tot, la resta de mesures podrien tenir a veure amb el tancament de sales d'operacions i de llits.

L'encavalcament de torns, “irrenunciable”

A diferència del que sosté la direcció, la junta de personal del Trueta considera que el concepte d'encavalcament de torns sí que té efectes en la qualitat assistencial i, per tant, és “irrenunciable”. Per aquest motiu, la junta de personal farà arribar avui mateix a la direcció la seva posició sobre aquesta qüestió. La direcció del Trueta va evitar ahir fer declaracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.