cultura

Diada de la impremta: el paper de fumar JOB

Com cada any, la Direcció de Cultura de la vila de Perpinyà organitza una jornada d'estudi sobre la impremta, en el marc de la festa de Sant Jordi.

Enguany, es dedicarà aquesta novena edició al paper de fumar JOB. La manifestació que tindrà lloc aquest divendres 29 d'abril. Durant el dia, en el marc de la Mediateca, sis especialistes intervindran. Es tracta d'Edwige Praca, historiadora, membre de l'APHPO (Un bressol de les arts visuals: els primers tallers d'art gràfic de les dinasties Bardou i Bardou-Job a Perpinyà), Brígida Manéra-Payou, bibliotecària, i Francesca Fabre, documentalista (“Les Cahiers JOB”. Completar la col·lecció de la revista de l'empresa), Jean-Michel Minovez, professor a la Universitat de Toulouse-Le Mirail-CNRS (Els primers passos de JOB als Pirineus centrals. La cooperació Bardou i Pauilhac 1870-1914), Marc Delclos, historiador (Pere Bardou-Job, l'industrial alhora tipògraf i litògraf), Mercè Pibernat i Domènech, historiadora de l'art (Paper de fumar Carlets d'Olot. Els inicis de la publicitat) i Denis Peaucelle, conservador del Musée du Papier d'Angoulême (Regards sur les styles graphiques des Papeteries Joseph Bardou-Le Nil. Perpignan – Angoulême, 1850-1949). Esteban Castañer-Muñoz, professor d'història moderna i contemporània a la Universitat de Perpinyà, actuarà com a moderador.

Com cada any, es publiquen les actes de la jornada anterior, que va ser dedicada al tema de la llibreria (amb aportacions, entre altres, de Pere Verdaguer i Guillem Terribas) .

A més, aquest estiu, el museu Jacint Rigau presentarà l'exposició JOB i els artistes del 23 de juny al 10 d'octubre.

Els actes són gratuïts i oberts al públic.

Sala de conferències de la Mediateca: 15, carrer Émile Zola • Perpinyà

Informació: 04 68 62 38 66

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.