Societat

Més de 230 morts a causa de les tempestes als EUA

Els Estats més afectats han estat Alabama, Mississipí i Geòrgia

Barack Obama autoritza l'enviament de fons i recursos del govern federal per a les labors d'auxili

Més de 230 persones han mort per les tempestes i tornats que es van abatre sobre el sud-est d'Estats Units i avancen aquest matí cap al nord-est del país.

Segons van informar mitjans nord-americans, les tempestes, que s'han cobrat vides en cinc estats, han deixat franges de destrucció des de Mississipí a Geòrgia, i han devastat la ciutat de Tuscaloosa, a Alabama.

Mentre iniciaven les tasques de socors i neteja, les autoritats van informar d'almenys 128 persones mortes en Alabama, 32 a Mississipí, 11 a Geòrgia, una a Tennessee i altra en Virgínia.

Mark Kelley, de l'agència de gestió d'emergències al comtat de Jefferson (Alabama), ha informat que només en aquesta jurisdicció van morir almenys 11 persones.

Una de les àrees pitjor afectades ha estat la ciutat de Tuscaloosa, de més de 83.000 habitants, on la policia i altres serveis d'emergència han quedat devastats. Les autoritats locals han informat d'almenys 15 morts i un centenar de persones ateses en un hospital.

Després que un tornado va devastar la ciutat al vespre del dimecres els carrers van quedar intransitables i a les fosques.

El governador d'Alabama, Robert Bentley, ha declarat l'estat d'emergència i ha ordenar la mobilització d'uns 1.400 membres de la Guàrdia Nacional d'aquest estat i el president dels EUA, Barack Obama ha autoritzat l'enviament de fons i recursos del govern federal per a les labors d'auxili.

A l'anunciar anit, en un comunicat, que el govern federal prestaria ajuda urgent a Alabama, Obama va declarar: “Michelle i jo oferim les nostres més profundes condolences als familiars d'aquells que han perdut la vida a causa dels tornados que han assotat Alabama i tot el sud-est d'Estats Units”.

Les tempestes també van derrocar nombrosos arbres que van impedir el pas dels equips d'emergència a Birmingham, i una altra àrea molt danyada per les tempestes va ser el comtat de Walker, a l'extrem nord-oest de l'Estat, on almenys van morir vuit persones.

L'Autoritat de la Vall del Tennessee va informar que la planta Brown's Ferri, d'energia nuclear, uns 48 quilòmetres a l'oest de Huntsville, va quedar sense subministrament elèctric i va recórrer als set generadors dièsel per a continuar l'operació dels tres reactors.

Tres dones van morir al comtat de Kemper, a Mississipí, quan una tempesta va destruir la casa mòbil en la qual es trobaven.

Un portaveu del Servei de Parcs Nacionals va indicar que al comtat de Choctaw (Mississipí), un agent policial va morir quan un arbre va caure sobre la carpa en la qual acampava i on va intentar protegir la seva filla amb el seu propi cos. La nena no va sofrir ferides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.