Política

Albert Piñeira enceta el mandat de CiU a Puigcerdà rebaixant-se el sou i amb discurs conciliador

El nou alcalde qualifica la victòria convergent d'històrica perquè trenca vint anys de govern d'ERC

Fa una crida a tothom per superar la situació de crisi

Albert Piñeira ha accedit a l'alcaldia de Puigcerdà anunciant que rebaixa un 5 per cent el sou a tots els regidors de l'equip de govern amb dedicació –incloent-hi el seu–, amb la còmode majoria absoluta que li donen els 10 regidors de CiU, però amb un discurs molt conciliador i d'entesa amb els tres regidors de la coalició Endavant Cerdanya. El nou alcalde ha instat l'oposició a col·laborar i a fer possible, amb paraules seves, un mandat de 4 anys que sigui del tot beneficiós per a la vila de Puigcerdà.

Piñeira va remarcar que el canvi a l'alcaldia era històric perquè feia 20 anys que tenia el mateix color polític, el d'ERC, i va dir que no interpretava la còmode majoria obtinguda com si li haguessin donat carta blanca, sinó com una confiança que ha de renovar cada dia. “Les victòries electorals, com més àmplies són, amb més humilitat s'han d'administrar”, va sentenciar. L'alcalde va recordar que s'han trobat un Ajuntament endeutat i va convidar tothom a arremangar-se i a posar-se a treballar.

Lourdes Porta, fins ara regidora d'Hisenda al govern d'ERC i portaveu del grup Endavant Cerdanya substituint Planella– que va renunciar a prendre l'acta de regidor perquè va assumir la responsabilitat de desfeta electoral de la coalició– va avançar que faran una oposició responsable, tot i que fiscalitzaran l'acció del govern, quan creguin que opta per solucions que no beneficiïn els veïns de Puigcerdà.

L'ALCALDE

No em sento guanyador de res, sinó un servidor humil d'aquesta vila tan fantàstica.
Albert Piñeira (CiU)
ALCALDE DE puigcerdà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.