Articles

Així no

Barrar el pas als diputats no va ser una bona idea. Fer-ho de manera violenta ha estat l'error d'una minoria que anirà a càrrec de la majoria d'“indignats”. El fons del moviment originat el 15-M és vigent, perquè la crisi i les seves conseqüències (un 40% d'atur juvenil, per exemple) no només segueixen aquí sinó que van per llarg. La reclamació d'una millor democràcia també és assumible per amplis sectors de la ciutadania, que veu els polítics com un dels principals problemes del país. Darrere l'expressió de malestar a la plaça de Catalunya hi ha moltes assignatures pendents. Les acampades s'havien d'interpretar amb el fenomen a les xarxes socials, on el nivell del debat és interessant. Calia mirar-s'ho amb un esperit obert i certa prudència, en cap cas criminalitzant que gent diversa i desfavorida decidís ensenyar una targeta groga a la política com a classe i a determinada economia que marca totes les pautes.

Part de la conquesta aconseguida en un primer moment, amb una fórmula pacífica que havia deixat els partits tradicionals fora de joc, queda en entredit després de la jornada d'ahir. En el Parlament recau la sobirania del poble de Catalunya. Que els nostres polítics hagin d'esmenar errors no legitima una acció desafortunada contra ells i contra allò que representen. El Parlament no és ni Wall Street ni el Congrés dels Diputats, tampoc no és la Comissió Europea. Atacar les institucions democràtiques de Barcelona carregant-li els neulers dels poders reals de Madrid, Brussel·les i Washington demostra diòptries de miopia. Prefereixo pensar que no hi ha cap rerefons espanyolista.

He defensat les institucions del país quan aquestes eren atacades per la caverna mediàtica d'allà i pels acomplexats d'aquí. Avui segueixo defensant-les encara que hi hagi motius per a la indignació. No tot s'hi val. I veure el president del meu país i la presidenta del nostre Parlament aterrant en helicòpter no és la imatge més estimulant. Per altra banda, l'episodi haurà tingut un efecte contraproduent per als que diuen combatre les retallades socials. Ahir la notícia havia de ser un pressupost pactat amb el PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.