Administracions

El nou alcalde de Vacarisses doblarà el sou de l'anterior

L'independent Salvador Boada només farà el 62,5% de la jornada

El PSC, CiU i ERC censuren l'increment

Els grups municipals del PSC, de CiU i d'ERC a Vacarisses han qualificat d'“intolerable” el sou del flamant alcalde del municipi, Salvador Boada (Unió Independent per Vacarisses). Els tres partits censuren que el líder d'UIPV, que governa en coalició amb Veïns per Vacarisses (VxV), s'hagi assignat “en temps de crisi i austeritat” una dotació de 53.200 euros bruts cada any, més del doble que la remuneració del seu predecessor en el càrrec, el socialista Carles Canongia, que percebia 25.525 euros bruts anuals.

A més, posen l'èmfasi que, al contrari que Canongia, que tenia dedicació exclusiva, Boada només treballarà el 62,5% de la jornada, la qual cosa li faria percebre 85.120 euros a l'any, si no fos per aquesta reducció. Segons els tres grups municipals, el fet que l'alcalde no dediqui el 100% del temps a desenvolupar les activitats del càrrec és per fer-ho compatible amb la seva activitat privada de constructor i arquitecte tècnic al municipi. Per tot plegat, el PSC, CiU i ERC –que recorden que UIPV i VxV “van ser bel·ligerants amb els salaris de l'anterior consistori”– presentaran una moció al ple demanant que es faci marxa enrere.

L'antítesi de Junqueras

A Sant Vicenç dels Horts, en canvi, el republicà Oriol Junqueras, ha decidit rebaixar-se el sou un 38% i deixar-lo en 22.000 euros bruts anuals. Junqueras ha decidit renunciar al sou mentre sigui eurodiputat, un càrrec que deixarà a finals d'any. Per tant, fins al gener no cobrarà el sou d'alcalde.

LA XIFRA

108,4%
és l'increment
entre el salari brut de l'exalcalde i el de l'actual. Si fes jornada completa, encara seria més alt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.