Política

Busquets presidirà el Consell del Gironès

L'alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets (CiU), serà el nou president del Consell Comarcal del Gironès. Busquets és alcalde del seu municipi des del 2004, i en les últimes eleccions municipals, el maig passat, va obtenir una còmoda majoria amb cinc dels set regidors possibles. Pel que fa a l'àmbit supralocal, Busquets ha estat conseller comarcal els últims quatre anys i és president de la mancomunitat de municipis de la Vall del Llémena i també un dels alcaldes fundadors. El futur president afronta “il·lusionat” el repte de presidir el Consell Comarcal, tot i que admet que serà un mandat “complicat” a causa de la situació econòmica. El grup de CiU negocia amb diferents grups la possibilitat d'establir una majoria estable al Consell Comarcal (a la federació nacionalista li falta un conseller comarcal per tenir majoria). Tot i això, els indicis indiquen que l'acord es farà finalment amb el PP. Tanmateix, Busquets assegura que la seva voluntat és que la composició del Consell sigui representativa de la comarca.

En aquest sentit, recorda que el Consell Comarcal és “sobretot un ens de gestió i prestació de serveis, i que, per tant, els colors polítics han de quedar en un segon terme”. Es preveu que el Consell Comarcal del Gironès es constitueixi formalment a finals de mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.