Política

política

Els pobles “exclosos” de la constitució s'uniran en una associació a la tardor

Més d'un 12% dels ajuntaments del Principat s'han declarat “moralment exclosos”

Vint municipis fundaran una entitat per a la independència

Els municipis que s'han declarat “moralment exclosos” de la Constitució espanyola faran una Associació de Municipis per la Independència que es constituirà a la tardor. La corporació, propulsada pels batlles del Port de la Selva i Vic té l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya.

Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva, afirma que “és el moment de fer un pas més”. Cervera recorda que en la trobada de l'any passat a Sant Pere de Rodes, els municipis que es van declarar “moralment exclosos” de la Constitució espanyola van decidir reclamar al Parlament la convocatòria d'un referèndum sobiranista, però tenint en compte la lentitud burocràtica de l'Estat han optat per mobilitzar-se municipalment. Per això han decidit constituir l'Associació de Municipis per la Independència. De fet, ja treballen en la redacció dels estatuts.

Seran vint localitats les que fundaran l'entitat nova. Segons l'alcalde del Port de la Selva, s'han escollit poblacions que es consideren prou representatives, tant pel volum d'habitants com per la diversitat política dels ajuntaments. L'organització encara no ha determinat quin full de ruta seguiran ni quines activitats desenvoluparan un cop l'associació estigui constituïda. Accepten que serà un recorregut dur i que esperen que molts més ajuntaments s'afegeixin a la proposta. Ara per ara, volen mostrar que la voluntat de separar-se de l'Estat espanyol continua viva.

El moviment va començar a partir que el Port de la Selva, el cinc de juliol del 2010 va ser el primer de declarar-se “exclòs moralment” de la Constitució espanyola. La moció es va fer en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l'Estatut. Al cap d'un any, segons fonts de Plataforma pel Dret de Decidir, 115 municipis catalans (de tots els colors polítics, menys del PP) ja han aprovat la moció als ajuntaments: són més del 12% de les poblacions del Principat.

LA XIFRA

115
és el número de municipis
catalans declarats “moralment exclosos” de la Constitució espanyola.

LA FRASE

Hem considerat que ara és el moment de fer un pas més per a la Independència
Josep M. Cervera
alcalde de port de la selva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.