Societat

dISTURBIS NOCTURNS A LA ZONA D'OCI DE LLORET DE MAR

L'Ajuntament fa tancar Colossos per deficiències

És el segon decret de tancament d'un local des que el consistori va anunciar fermesa

Interior intensificarà els controls als locals d'oci nocturn, i segons els Mossos es va evitar “una tragèdia”

L'Ajuntament de Lloret de Mar va ordenar ahir al migdia el tancament cautelar de la discoteca Colossos, després d'haver fet una inspecció a l'establiment. La inspecció es va fer arran dels fets que van passar dijous a la matinada, quan va fallar la instal·lació elèctrica del local.

La matinada dels fets, els problemes elèctrics de la discoteca van fer que s'optés per desallotjar el local, que era completament ple (té capacitat per a 1.800 persones), i els incidents que ja hi havia fora de l'establiment es van agreujar amb la sortida dels clients que eren a l'interior.

El tancament es va fer efectiu ahir mateix a la nit, i la macrodiscoteca podrà tornar a obrir quan hagi resolt tots els problemes, segons va informar l'Ajuntament de Lloret de Mar. Segons es desprèn de l'informe tècnic, durant la inspecció que es va fer es va comprovar que a Colossos s'han fet modificacions i ampliacions que s'haurien d'haver legalitzat al seu moment però no es va fer. A més, segons els tècnics, les deficiències a la instal·lació elèctrica podrien tenir conseqüències per a la seguretat de les persones. El primer tinent d'alcalde i portaveu de l'equip de govern, Josep Valls, va destacar que l'Ajuntament ha de vetllar per la seguretat de les persones, i que el decret respon únicament a aquesta voluntat. “L'Ajuntament no té res en contra dels empresaris de la nit, però ha de vetllar perquè sigui la millor nit, i per això s'han de complir unes condicions”, va dir Valls.

D'altra banda, el Departament d'Interior va anunciar ahir que intensificarà els controls als locals d'oci nocturn de Lloret de Mar per comprovar que compleixen la normativa. El director general de la Policia, Manel Prat, ha anunciat que es dissenya un pla amb la policia administrativa i el consistori per assegurar que pubs i discoteques compleixen estrictament els requisits de seguretat. Prat va comprovar sobre el terreny la situació de Lloret, i va admetre que el municipi té “problemes de convivència i civisme importants” derivats de la concentració de discoteques. El sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) també va fer una valoració dels incidents, i va alertar de la gravetat dels aldarulls. Va assegurar que s'hauria pogut produir “una tragèdia” si els antiavalots no haguessin intervingut.

Es neguen a declarar

Disset dels detinguts van negar-se ahir a declarar davant dels Mossos, però ho faran avui davant el jutge. La gran majoria dels joves no tenen antecedents, i el grup més nombrós és el de francesos (13), però també hi ha alemanys, holandesos i un eslovè. Entre els detinguts també hi ha un menor.

LA FRASE

L'Ajuntament no té res en contra dels empresaris de la nit, però han de complir unes condicions
Josep Valls
portaveu de l'equip de govern

Manifestació per dilluns al vespre

Un grup de veïns ha convocat una manifestació per reclamar un nou model de turisme La manifestació serà dilluns a 2/4 de 8, recorrerà l'Avinguda Just Marlès sota el lema 'Estimem Lloret, i acabarà a l'Ajuntament. “Lloret no és només el que passa a un carrer, no és gent bevent, cridant, trencant mobiliari urbà”, exposen els veïns en manifest. D'altra banda, gremis empresarials de Lloret de Mar van voler fer costat ahir a les mesures adoptades per l'Ajuntament, amb un comunicat dels gremis d'hostaleria, agències de viatges, bars i restaurants, discoteques i comerciants, i del Club d'Economia de Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.